Εισαγγελική παρέμβαση για την Υπατία

Πέμπτη, 03 Μαρτίου 2011 14:27
UPD:15:29
A- A A+

Την παρέμβαση της εισαγγελίας Πρωτοδικών προκάλεσαν δημοσιεύματα του Τύπου, σύμφωνα με τα οποία, κλιμάκια του ΚΕΕΛΠΝΟ εμποδίστηκαν να εισέλθουν στο Μέγαρο Υπατία, για να εξετάσουν τους παράνομους μετανάστες που βρίσκονται σε πολυήμερη απεργία πείνας.

Χθες, ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης έκανε λόγο για «πολιτικούς καθοδηγητές» των μεταναστών και υποστήριξε πως ο ίδιος δέχθηκε καταγγελίες ότι όχι μόνο δεν τους επετράπη η είσοδος στο χώρο, αλλά και απωθήθηκαν βιαίως.

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Ελένη Ράικου διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης που θα αναλάβει εισαγγελέας Πρωτοδικών, ώστε να εξακριβωθεί η βασιμότητα των καταγγελιών και να εντοπιστεί αν προκύπτουν αξιόποινες πράξεις.

Πάντως, το ζήτημα της συνεχιζόμενης απεργίας πείνας εξακολουθεί να προβληματίζει την κυβέρνηση, δεδομένης της κρίσιμης κατάστασης της υγείας πολλών εκ των μεταναστών.

Μείζον ανθρωπιστικό χαρακτήρισε το θέμα στη Βουλή ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα του προέδρου του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη. Ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε μάλιστα ότι «θα ασκήσει όποια πίεση μπορεί προς τους αρμοδίους συναδέλφους του για να αποτραπεί πάση θυσία και πάση δυνάμει το ενδεχόμενο απώλειας ανθρώπινης ζωής».

Οπως είπε, κάτι τέτοιο θα μπορούσε να σηματοδοτήσει εξελίξεις, οι οποίες δεν βοηθούν σε τίποτε τη χώρα, την οικονομία και τη λειτουργία του δημοκρατικού μας πολιτεύματος.

«Φροντίστε μην πεθάνει κάποιος απ’ την απεργία πείνας. Εάν έχουμε έστω και ένα θάνατο πολύ φοβούμαι ότι θα έχουμε σπίθα μεγάλης αναστάτωσης στη χώρα ή θα εκληφθεί ως χρυσή λαβίδα για να δημιουργηθούν θέματα, είπε απευθυνόμενος στον υπουργό Εθνικής Αμυνας ο κ. Καρατζαφέρης.

Πάντως, ακόμη ένα στέλεχος της κυβέρνησης απέρριψε σήμερα κάθε ενδεχόμενο μαζικής νομιμοποίησης των μεταναστών. «Η θέση όλων μας είναι να βοηθήσουμε, δεν μπορεί όμως να εκβιάζεται μια χώρα». ανέφερε σε σημερινές του δηλώσεις ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης.

Τόνισε ακόμη ότι δεν είναι δυνατόν να προχωρήσει η κυβέρνηση σε μια αυθαίρετη νομιμοποίηση, καθώς, όπως είπε, μετά θα έρθουν 15.000 μετανάστες που θα ζητούν το ίδιο.

«Ποιος θα διαχειριστεί έναν αριθμό αλλοδαπών που θα έρθει και μπορεί να ξεπερνά τους 15.000;», διερωτήθηκε ο κ. Καστανίδης και συμπλήρωσε: «Όσο είναι υποχρέωσή μας να μη χαθεί μια ανθρώπινη ζωή, άλλο τόσο είναι να μην εκβιάζεται η χώρα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή