Γ. Πεταλωτής: Ανησυχητική, αλλά αναμενόμενη η αύξηση της ανεργίας

Πέμπτη, 03 Μαρτίου 2011 16:35

Ανησυχητική αλλά αναμενόμενη, δεδομένης της κρίσης, χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής την αύξηση της ανεργίας, που καταγράφεται στα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ο ΟΑΕΔ.

A- A A+

Ανησυχητική αλλά αναμενόμενη, δεδομένης της κρίσης, χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής την αύξηση της ανεργίας, που καταγράφεται στα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ο ΟΑΕΔ.

Ο κ. Πεταλωτής διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση καταβάλλει προσπάθειες με συνεπείς κινήσεις, ώστε να διαφυλάξει, όπως είπε, όσο μπορεί τις θέσεις εργασίας. Ανέφερε επίσης ότι η κυβέρνηση ήδη έχει προϋπολογίσει ένα πολύ μεγάλο χρηματικό ποσό για τη διαφύλαξη και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Γ.Γ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ - Γ.Γ. ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Briefing Κυβερνητικού Εκπροσώπου Γ. Πεταλωτή

Briefing Κυβερνητικού Εκπροσώπου Γ. Πεταλωτή.

Κληθείς να σχολιάσει το «οικονομικό βαρόμετρο» του ΕΒΕΑ, κατά το οποίο, μεταξύ άλλων, 6 στους 10 αξιολογούν αρνητικά την προσφυγή της κυβέρνησης στο ΔΝΤ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αφενός επισήμανε ότι η κυβέρνηση προσέφυγε σε έναν τριμερή μηχανισμό και, αφετέρου, υπενθύμισε την ανάγκη που οδήγησε σε αυτή την απόφαση.

«Οι πρώτοι που αντιλαμβανόμαστε τη δυσκολία του κόσμου είμαστε εμείς», πρόσθεσε και τόνισε ότι απέναντι σε τέτοιου είδους έρευνες η κυβέρνηση βάζει αυτά που κάνει για την ανατροπή αυτής της κατάστασης.

Σημείωσε ακόμη ότι συνεχίζεται με αμείωτη ένταση η πρωτοβουλία για «καθαρές και μόνιμες» μειώσεις των τιμών στα βασικά προϊόντα και ότι η αύξηση των τιμών γίνεται ακόμη μεγαλύτερη.

Αναφέρθηκε τέλος στις επενδύσεις που γίνονται στον τομέα της ανάπτυξης, υπενθυμίζοντας ότι για το 2011 έχει προϋπολογιστεί ένα συνολικό πακέτο τόνωσης της αγοράς ύψους 10 δισ. ευρώ, ότι οι φάκελοι μεγάλων έργων που έχουν κατατεθεί στην ΕΕ φτάνουν στο ύψος των 4,65 δισ. ευρώ και πως βρίσκονται ήδη στην αγορά προγράμματα για τον πράσινο τουρισμό, τη στήριξη των ΜΜΕ, την εξωστρέφεια και ανταγωνιστικότητα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή