Καντάφι και Αραβικός Σύνδεσμος «ενδιαφέρονται για το σχέδιο Τσάβες»

Πέμπτη, 03 Μαρτίου 2011 18:14
A- A A+

Η κυβέρνηση της Λιβύης και ο Αραβικός Σύνδεσμος εξέφρασαν ενδιαφέρον για τη μεσολαβητική πρωτοβουλία του προέδρου της Βενεζουέλας, Ούγκο Τσάβες, προκειμένου να εξευρεθεί μια ειρηνική λύση στην κρίση, δήλωσε ο υπουργός Πληροφοριών της Βενεζουέλας, Αντρες Ισάρα.

«Επιβεβαιώνουμε το λιβυκό ενδιαφέρον για την αποδοχή αυτής της πρότασης, όπως και αυτό του Αραβικού Συνδέσμου. Σήμερα η Βενεζουέλα συνεχίζει τα διαβήματά της προς τον αραβικό κόσμο και ολόκληρο τον κόσμο για να φέρουμε την ειρήνη στη Λιβύη», είπε ο υπουργός.

Σύμφωνα με τον Ισάρα, ο Τσάβες έχει ήδη συζητήσει την πρόταση αυτή με τον Λίβυο ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι και καταδίκασε κάθε ενδεχόμενη διεθνή στρατιωτική παρέμβαση στη χώρα που, όπως είπε, θα ήταν «καταστροφική».

Η Βενεζουέλα και η Λιβύη διατηρούν πολύ στενές σχέσεις τα τελευταία χρόνια. Το 2009 ο Τσάβες, υποδεχόμενος τον Καντάφι στο Καράκας, είχε δηλώσει ότι οι δύο χώρες είναι «ενωμένες από την ίδια μοίρα, στον ίδιο αγώνα κατά του κοινού εχθρού», δηλαδή του αμερικανικού ιμπεριαλισμού.

Αποδεκτή έχει γίνει η πρόταση του Τσάβες από τον Καντάφι και από τον Αραβικό Σύνδεσμο, σύμφωνα και με δημοσίευμα της αραβικής εφημερίδας Yosberides, που δεν αναφέρει την πηγή της.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή