Βουλή: Ενημέρωση από τον Δ. Δρούτσα για τις εξελίξεις στη Μεσόγειο

Πέμπτη, 03 Μαρτίου 2011 18:38
A- A A+

Την ανάγκη ενός ευρωπαϊκού σχεδίου τύπου Μάρσαλ υπογράμμισε ο υπουργός Εξωτερικών, Δ. Δρούτσας, ενημερώνοντας για τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου τις Επιτροπές Εξωτερικών και Άμυνας και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων. Θα πρέπει, τόνισε, να δράσουμε ως ΕΕ και να επενδύσουμε με σωστό τρόπο, αλλά και ως Ελλάδα γιατί, όπως είπε, έχουμε ακόμα μεγαλύτερο συμφέρον και ενδιαφέρον.

Ο κ. Δρούτσας, ενημέρωσε τα μέλη των κοινοβουλευτικών Επιτροπών ότι υπάρχει από τον πρόεδρο της ΕΕ Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο πρόταση για διάθεση 4 δισ. ευρώ ως το 2013 προς αυτόν τον σκοπό, προσθέτοντας πως αυτό το ποσό δεν αρκεί, καθώς, όπως είπε, είναι τεράστια η προσπάθεια.

Αναφέρθηκε επίσης στην σκέψη για τη δημιουργία «Κέντρου Δημοκρατίας» στην Ελλάδα που θα φέρει κοντά τους νέους παράγοντες της πολιτικής σκηνής και θα δώσει την ευκαιρία για ανταλλαγή απόψεων για ανάπτυξη Δημοκρατίας.

Κλείνοντας την ομιλία του κάλεσε τη Βουλή να αγκαλιάσει το εγχείρημα και να το εμπλουτίσει με τις προτάσεις και την εμπειρία της.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή