Πρόγνωση καιρού

Παρασκευή, 04 Μαρτίου 2011 05:00
UPD:06:00
A- A A+

Υφεση των φαινομένων, με λίγες τοπικές βροχές κυρίως στην Κρήτη, ασθενείς παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ανέμους τοπικά 7 Μποφόρ στα πελάγη, προβλέπει για σήμερα Παρασκευή η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Στη Μακεδονία νεφώσεις παροδικά αυξημένες με λίγες τοπικές βροχές και ασθενείς παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά τις πρωϊνές κυρίως ώρες. Στη Θράκη λίγες νεφώσεις. Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 με 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από -1 έως 9 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με λίγες τοπικές βροχές στα νότια και από το απόγευμα στα υπόλοιπα. Ασθενείς παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά της Ηπείρου και της Στερεάς. Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 με 8 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 7 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο η θερμοκρασία θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα για λίγες τοπικές βροχές και ασθενείς παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά. Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 4 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία η θερμοκρασία θα είναι δύο με τρεις βαθμούς χαμηλότερη.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες τοπικές βροχές κυρίως στην Κρήτη. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα βροχής το βράδυ στα νότια. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η θερμοκρασία θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως τις πρωϊνές ώρες. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 6 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα για τοπικές βροχές. Παροδικές χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά τις πρωϊνές ώρες. Ανεμοι: Ανατολικοί 3 με 4 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 3 έως 9 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Λίγες νεφώσεις στη Θράκη, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπει για αύριο Σάββατο η ΕΜΥ. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα για λίγες τοπικές βροχές κατά διαστήματα. Από το βράδυ στα βορειοδυτικά οι νεφώσεις θα αυξηθούν και οι βροχές θα ενταθούν. Παροδικές χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.

Aνεμοι: Στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 τοπικά στα νότια 7 με 8 Μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 Μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Ανοδο θα σημειώσει η θερμοκρασία.

Κυριακή 6 Μαρτίου

Νεφώσεις με βροχές αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία και στην υπόλοιπη χώρα. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά κυρίως το βράδυ. Ανεμοι: Στα δυτικά νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 που γρήγορα θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 Μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν ασθενείς και από το απόγευμα βόρειοι με τάση ενίσχυσης.

Πρόσκαιρη άνοδο θα σημειώσει η θερμοκρασία ως προς τη μέγιστη τιμή, από το απόγευμα όμως και από τα βόρεια θα σημειώσει σταδιακή πτώση.

Καθαρά Δευτέρα

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά. Χιόνια αρχικά στα ορεινά, βαθμιαία στα ημιορεινά και από το βράδυ και σε πεδινές περιοχές της Βόρειας και της Κεντρικής Ελλάδας. Σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά και νότια.

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και τοπικά στα πελάγη 8 Μποφόρ. Αισθητή πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή