Ο Ηλίας Ζούρος στο τιμόνι της Εθνικής στο μπάσκετ

Παρασκευή, 04 Μαρτίου 2011 13:22
UPD:14:32

Ο Ηλίας Ζούρος ανέλαβε και επίσημα την τεχνική ηγεσία της Εθνικής Ελλάδος, μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012, ύστερα από σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΟΚ.

A- A A+

Στην επισημοποίηση της ανάληψης της τεχνικής ηγεσίας της Εθνικής ομάδας του μπάσκετ από τον Ηλία Ζούρο προχώρησε η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ).

Οι δυο πλευρές είχαν δώσει τα χέρια εδώ και αρκετό διάστημα και το μόνο που απέμενε ήταν και η τυπική ανακοίνωση της πρόσληψης.

Πάντως, πριν καταλήξουν στη λύση Ζούρου , από την ΕΟΚ είχαν προσεγγίσει πρώτα τους Μπλατ, Ίβκοβιτς, Ομπράντοβιτς και Πέσιτς, από τους οποίους εισέπραξαν διαδοχικές αρνήσεις. Όταν στην ομοσπονδία αναγκάστηκαν να στραφούν στην εγχώρια αγορά προπονητών, κατέληξαν πως ο 45χρονος τεχνικός ήταν η καλύτερη επιλογή.

«Είναι μεγάλη η τιμή αλλά και η ευθύνη. Στόχος μου είναι να διατηρήσω της Εθνική ομάδα στο ανώτερο επίπεδο στο οποίο βρίσκεται όλα τα προηγούμενα χρόνια», σχολίασε ο νέος ομοσπονδιακός τεχνικός.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση της ΕΟΚ:

«Ο Ηλίας Ζούρος είναι ο νέος προπονητής της Εθικής Ομάδας των Ανδρών. Ο Πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος, και ο Έφορος των Εθνικών Ομάδων, Γιώργος Κολοκυθάς. συναντήθηκαν και συζήτησαν σήμερα το πρωϊ με τον Ηλία Ζούρο.

Οι δυο πλευρές ήρθαν σε πλήρη συμφωνία και ο Έλληνας τεχνικός ανέλαβε τα ηνία «της επίσημης αγαπημένης όλων των Ελλήνων» ενόψει του Eurobasket της Λιθουανίας το ερχόμενο καλοκαίρι και των Ολυμπιακών Αγώνων του 2012 στο Λονδίνο».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις