Σε αναζήτηση λύσεων για τη διαχείριση των απορριμμάτων

Παρασκευή, 04 Μαρτίου 2011 19:22
A- A A+

Η διαχείριση των απορριμμάτων βρέθηκε στο επίκεντρο ημερίδας που διοργάνωσε την περασμένη Τρίτη η ΠΟΕ-ΟΤΑ, με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρού και με τη συνεργασία της ΤΕΔΚΝΑ.

Ανοίγοντας τις εργασίες της ημερίδας, που πραγματοποιήθηκε σε τεταμένο κλίμα, ο Περιφερειάρχης Αττικής υπογράμμισε την ανάγκη «να βρεθεί λύση πριν είναι πολύ αργά». Τον Υπουργό Εσωτερικών εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Ηλίας Λιακόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε διεξοδικά στην υλοποίηση του Περιφερειακού Σχεδιασμού (ΠΕΣΔΑ) ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα υπάρξει καμία επιβάρυνση στον υδροφόρο ορίζοντα και στο περιβάλλον.

Η ομιλία του κ. Λιακόπουλου διακόπηκε από συνθήματα των κατοίκων της Κερατέας και προς στιγμήν επικράτησε ένταση, με την παρέμβαση ωστόσο των ψυχραιμότερων, η ημερίδα συνεχίστηκε κανονικά.

Στις νέες τεχνολογίες διαχείρισης απορριμμάτων που προστατεύουν το περιβάλλον και δημιουργούν ανάπτυξη, αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Συνδέσμου των Ελληνικών Βιομηχανιών Ανακύκλωσης και Ενεργειακής Αξιοποίησης (ΣΕΒΙΑΝ), Θανάσης Κατρής.

Κάλεσε παράλληλα όλους τους αρμόδιους φορείς και την επιστημονική κοινότητα «να προσέλθουν στο ίδιο τραπέζι για να συνθέσουν τις απόψεις τους πάνω στις διάφορες μεθόδους», ενώ κατέθεσε την πρότασή του για δημιουργία μονάδας κομποστοποίησης.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή