Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου: Τρεις ελληνικές προκρίσεις σε τελικούς

Παρασκευή, 04 Μαρτίου 2011 19:52
A- A A+

Τρεις προκρίσεις σε τελικούς πανηγύρισε η ελληνική αποστολή την Παρασκευή στο 31ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου, που γίνεται στο Παρίσι. Στο άλμα εις ύψος την πρόκριση για τον σαββατιάτικο τελικό πήραν οι Κώστας Μπανιώτης και Δημήτρης Χονδροκούκης, ενώ την ίδια μέρα η Αθανασία Πέρρα θα διαγωνισθεί στον τελικό του τριπλούν.

Αναφορικά με τους Μπανιώτη και Χονδροκούκη, οι δυο Έλληνες πρωταθλητές κατάφεραν να περάσουν με την πρώτη προσπάθεια το εμπόδιο στα 2,27 μέτρα και προκρίθηκαν μαζί με άλλους συναθλητές τους για τον τελικό, παρότι το όριο ήταν στα 2,30 μ.

Νωρίτερα, το πρωί της Παρασκευής με άλμα στα 14,01 μ. η Αθανασία Πέρρα κατετάγη 8η στην προκριματική σειρά και πήρε την πρόκριση για τον τελικό του τριπλούν.

Ατυχος στάθηκε ο Λούης Τσάτουμος, ο οποίος φέτος είχε την καλύτερη επίδοση στον κόσμο με 8,21 μ., αλλά δεν κατάφερε να πάρει το εισιτήριο για τον τελικό, λόγω του τραυματισμού που τον ταλαιπώρησε το τελευταίο διάστημα. Στα πρώτα του δυο άλματα πήδηξε 7,66 και 7,81 μ., ενώ δεν επιχείρησε την τρίτη του προσπάθεια, καθώς ένιωσε έντονους πόνους στον αστράγαλο. Το όριο για τον τελικό ήταν στα 8,05 μέτρα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις