Σε κλοιό η Ζαουΐγια

Σάββατο, 05 Μαρτίου 2011 12:54
UPD:13:27
A- A A+

Νέες δυνάμεις στέλνει ο Καντάφι προς τη Ζαουΐγια, όπου νωρίτερα αντικαθεστωτικοί απέκρουσαν επίθεση των πιστών στον Λίβυο ηγέτη δυνάμεων. Σύμφωνα με ανταποκρίτρια του Reuters, οι δυνάμεις του Καντάφι έχουν περικυκλώσει την πόλη αυτή της δυτικής Λιβύης και προχωρούν προς το κέντρο της. Η Ζαουίγια είναι περικυκλωμένη από τις δυνάμεις του Καντάφι, υπάρχουν πολλά σημεία ελέγχου. Ο κλοιός σφίγγει στο κέντρο», δήλωσε η ίδια και πρόσθεσε πως οι κυβερνητικές δυνάμεις έχουν ενισχύσει τα σημεία ελέγχου περίπου τρία χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης.Η πρόσβαση στο κέντρο της Ζαουίγια έχει αποκλειστεί εντελώς.

«Εισέβαλαν στη Ζαουίγια με πολλές δυνάμεις, εκατοντάδες στρατιώτες και τεθωρακισμένα. Οι άντρες μας αντιστάθηκαν...Νικήσαμε προς το παρόν και ο λαός μας συγκεντρώνεται στην πλατεία», δήλωσε νωρίτερα ένας εκ των αντικαθεστωτικών στην πόλη. «Μετά από τη μάχη που κράτησε περισσότερο από μια ώρα, καταλάβαμε δύο τεθωρακισμένα και άλλα στρατιωτικά οχήματα. Πολλοί πολίτες ετράπησαν σε φυγή όταν άρχισε η μάχη», πρόσθεσε, ενώ όπως υποστήριξε, στην πόλη έχουν αναπτυχθεί κυβερνητικοί ελεύθεροι σκοπευτές.

Πληροφορίες ανέφεραν νωρίτερα πως οι δυνάμεις του Καντάφι επανέκτησαν τον έλεγχο της παραλιακής αυτής πόλης, 50 χιλιόμετρα από την Τρίπολη, αλλά συνάντησαν την ισχυρή αντίσταση των αντικαθεστωτικών στην κεντρική πλατεία της Ζαουΐγια.

Σύμφωνα με μαχητές της αντιπολίτευσης, οι κυβερνητικές δυνάμεις ανασυντάσσονται στην είσοδο της πόλης.

«Ο Καντάφι δεν θα εισέλθει ποτέ στην πόλη αυτή. Δεν θα πατήσει ποτέ το πόδι του εδώ. Ο μόνος τρόπος να το κάνει είναι αν πεθάνουμε όλοι. Πρέπει να μας σκοτώσει για να πάρει τον έλεγχο της πόλης», διεμήνυσε ένας άλλος αντικαθεστωτικός διευκρινίζοντας πως υπάρχουν νεκροί και από τις δύο πλευρές.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή