Σούπερ Λίγκα: Ατρόμητος-Πανιώνιος 1-2

Κυριακή, 06 Μαρτίου 2011 19:42
UPD:20:46

A- A A+

Πολύτιμη νίκη με ανατροπή πέτυχε ο Πανιώνιος, που επικράτησε 2-1 του Ατρόμητου στο Περιστέρι και έκανε βήμα παραμονής. Μέσα σε τέσσερα λεπτά γύρισε το ματς, ο Μήτρογλου το χρυσό γκολ.

Πολύ μέτριο ήταν το πρώτο ημίχρονο, με τον Ατρόμητο να έχει το πάνω χέρι, όμως να μην καταφέρνει να φτιάξει ευκαιρίες. Μόλις στο 2' ο Μαρσέλο Ολιβέιρα έπιασε την κεφαλιά, όμως ο Μάχο δεν ανησύχησε, όπως συνέβη και στις επόμενες δύο προσπάθειες των γηπεδούχων. Στο 15' το μακρινό σουτ του Αναστασάκου, ο Αυστριακός μπλόκαρε χωρίς πρόβλημα, ενώ στο 19' η κεφαλιά του Σανγκανόφσκι από κόρνερ του Νεμπλεγέρα, έφυγε άουτ.

Χαρακτηριστικό της δυσκολίας με την οποία προέκυπταν οι φάσεις στην αναμέτρηση είναι το ότι η καλύτερη ευκαιρία (31') δημιουργήθηκε από μακρινό σου του Νεμπεγλέρα μετά από πάσα του Αναστασάκου, με τον Μάχο να διώχνει. Στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους (διακοπή λόγω ρίψης αντικειμένων στοκ κόρνερ) ο Μήτρογλου έκανε το πρώτο σουτ on target από πλευράς Πανιωνίου και ο Μιχαηλίδης υποχρεώθηκε στην πρώτη του επέμβαση.

Το δεύτερο μέρος δεν είχε καμία σχέση με το πρώτο καθώς την μετριότητα διαδέχθηκαν φάσεις και ρυθμός! Στο 50' ο Πανιώνιος έχασε μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, με τον Μιχαηλίδη να νικά τον Μπάλαμπαν, ο οποίος προσπάθησε να σκοράρει με αριστερό πλάσε και ενώ περίμενε πάσα ο Μήτρογλου. Στην εξέλιξη αυτής της φάσης, ο Ατρόμητος σκόραρε. Ο Μπρίτο έπιασε εξαιρετικό σουτ το οποίο κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι, η μπάλα έπεσε στα πόδια του Σφακιανάκη, ο οποίος αφού απέφυγε τον Γιόνσον πλάσαρε τον Μάχο για το 1-0.

Παρά την αρνητική εξέλιξη ο Πανιώνιος έδωσε απίστευτη συνέχεια στον αγώνα. Στο 63' μετά από τρομερή προσπάθεια και συνδυασμό με τον Σβέρκος, ο Κοντοές σούταρε, ο Μιχαηλίδης απέκρουσε και ο Γουνδουλάκης έσπρωξε τη μπάλα στην κενή εστία για το 1-1, ενώ αυτό ήταν μόνο η αρχή!

Στο 67' ο Πανιώνιος πήρε και προβάδισμα στο σκορ, όταν ο Μήτρογλου δέχθηκε τη μπάλα με πλάτη έξω από την περιοχή, γύρισε και σουτ έγραψε το 2-1 για την ομάδα του. Από εκείνο το σημείο και μετά οι γηπεδούχοι έπαθαν blackout και αν και πήραν πρωτοβουλία και κατοχή δεν κατάφεραν να απειλήσουν ουσιαστικά. Στο 77' ο Κουμορτζί έχασε την ευκαιρία να κάνει το 1-3 με διαγώνιο σουτ, ενώ στο 92' ο Μάχο κράτησε τη μεγάλη νίκη στην κοντινή κεφαλιά του Σαμπού. Οι Κυανέρυθροι πήραν τεράστιας βαθμολογικής σημασίας νίκη, που τους φέρνει πιο κοντά στον στόχο της παραμονής.

Οι συνθέσεις
:

Ατρόμητος (Γιώργος Δώνης): Μιχαηλίδης, Νάστος, Σαρμιέντο, Ολιβέιρα, Νεμπεγλέρας (88' Καραλής), Σαμπού, Αναστασάκος, Σφακιανάκης (75' Τάτος), Σκόνδρας, Καμαρά, Σαγκανόφσκι (46' Μπρίτο)


Πανιώνιος (Τάκης Λεμονής): Μάχο, Κβιρκβέλια (83' Σάμαρης), Γιόνσον, Ομο, Μπάλαμπαν (60' Σβέρκος), Τσότσαλιτς, Γκαλίτσιος (60' Κουμοορτζί), Γουνδουλάκης, Σιόβας, Κοντοές, Μήτρογλου

Πηγή: www.gazzetta.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις