Ευρωλίγκα: MVP Φεβρουαρίου ο Νεστέροβιτς

Δευτέρα, 07 Μαρτίου 2011 15:42
A- A A+

Οι καταπληκτικές εμφανίσεις του Ράσο Νεστέροβιτς ανταμείφθηκαν από την Ευρωλίγκα, η οποία ανέδειξε τον Σλοβένο σέντερ του Ολυμπιακού ως κορυφαίο παίκτη της διοργάνωσης για τον Φεβρουάριο.

Ο Νεστέροβιτς ήταν καθοριστικός στην κατάκτηση της πρώτης θέσης του ομίλου από τον Ολυμπιακό καταφέρνοντας να έχει 17,25 πόντους κατά μέσο όρο με 32/42 δίποντα και ποσοστό ευστοχίας 76,1%.



Συγκεκριμένα στη νίκη των «ερυθρολεύκων» με τη Βαλένθια στο ΣΕΦ είχε 17 πόντους με 8/10 δίποντα, στην έδρα της Βαλένθια πέτυχε 16 πόντους με 7/8, στην Κωνσταντινούπολη με τη Φενέρ είχε 16 πόντους με 7/9 δίποντα και απέναντι στη Ζαλγκίρις πέτυχε 20 πόντους με 10/15 δίποντα.



Η προσπάθειά του αναγνωρίστηκε καθολικά από τους φιλάθλους του Ολυμπιακού στο τελευταίο εντός έδρας ματς με τη Ζαλγκίρις, όταν σηκώθηκαν και τον αντάμειψαν με παρατεταμένο χειροκρότημα. Μάλιστα, στα δύο τελευταία παιχνίδι του TOP-16 ο Νεστέροβιτς επωμίζεται μεγαλύτερο βάρος λόγω της τιμωρίας του Γιάννη Μπουρούση.



Ο Σλοβένος σέντερ θα παραλάβει το βραβείο του MVP στο πρώτο νοκ άουτ παιχνίδι για την προημιτελική φάση με την Σιένα στο ΣΕΦ. Ο προηγούμενος νικητής «μήνα» από τον Ολυμπιακό ήταν ο Μίλος Τεόντοσιτς που αναδείχθηκε κορυφαίος για τον Ιανουάριο του 2010. Πριν από τον Σέρβο γκαρντ έχουν πάρει το βραβείο του μήνα στην Ευρωλίγκα από τους Πειραιώτες, ο Αρβίντας Μασιγιάουσκας τον Νοέμβριο του 2007 και ο Τάιους Έντνι τον Φεβρουάριο του 2006.

Πηγή: www.gazzetta.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις