Στο Μαξίμου σήμερα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών

Τρίτη, 08 Μαρτίου 2011 09:48
UPD:12:53

Τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας υποδέχεται στις 11:45 στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας υποδέχεται στις 11:45 στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, ενώ λίγο αργότερα ο Τούρκος ΥΠΕΞ θα έχει συνάντηση με τον Ελληνα ομόλογό του Δημήτρη Δρούτσα. Στις 13:00 οι δύο υπουργοί θα πραγματοποιηθούν δηλώσεις στον Τύπο και θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας.

Οι συναντήσεις του κ. Νταβούτογλου στην Αθήνα γίνονται λίγες μόνο μέρες μετά τη δημοσιοποίηση των δηλώσεών του για το Καστελόριζο σε ελληνική εφημερίδα, που προκάλεσαν την αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών.

«Οι διερευνητικές επαφές έχουν ρητό στόχο να εξετάσουν όλα τα θέματα που αφορούν τις διαφωνίες μας στο Αιγαίο. Επομένως, είμαστε επικεντρωμένοι κατά προτεραιότητα στο θέμα του Αιγαίου. Ωστόσο, το Καστελόριζο βρίσκεται στη Μεσόγειο. [...] Και γνωρίζουμε ότι η Ελλάδα και η Τουρκία διαφωνούν σχετικά με τις θαλάσσιες ζώνες στην Ανατολική Μεσόγειο», αναφέρει στη συνέντευξή του ο κ. Νταβούτογλου. «Ασχετα όμως, με τη γεωγραφική συνάφεια ή άλλα θέματα, εμείς θέλουμε να λύσουμε όλες τις διαφορές μας με την Ελλάδα το συντομότερο δυνατό», διεμήνυσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

«Στη συνέντευξη περιγράφονται θέσεις της Τουρκίας. Θέσεις που είναι γνωστές. Όπως γνωστές είναι και οι θέσεις της Ελλάδας», σχολίασε ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ, Γρ. Δελαβέκουρας, ξεκαθαρίζοντας πως για την Ελλάδα, στόχος των διερευνητικών επαφών είναι η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας σε όλο το εύρος της, από τη Θράκη μέχρι το Καστελόριζο, και αυτό -τόνισε- είναι αυτονόητο.

Σε δήλωσή του για το θέμα, ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ Γ. Καρατζαφέρης σημείωσε πως είχε προειδοποιήσει στη Βουλή ότι η Τουρκία θα προσπαθούσε να εφεύρει, να επινοήσει τρόπους, να βγάλει το Καστελόριζο έξω από την ανάπτυξη της ΑΟΖ. «Ο κ. Νταβούτογλου έχει αρχίσει να μεθοδεύει αυτήν την κατάσταση. Κάθε μέρα που περνάει λειτουργεί εις βάρος της χώρας σε ένα μείζον εθνικό θέμα», εκτίμησε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή