Δραστική αλλαγή των όρων του μνημονίου ζητεί ο Αντ. Σαμαράς

Τρίτη, 08 Μαρτίου 2011 13:32
UPD:18:04

Την πεποίθηση ότι το ίδιο το μνημόνιο προκαλεί ασφυξία στην ελληνική οικονομία εξέφρασε ο πρόεδρος της ΝΔ μετά από τη συνάντηση που είχε με τον Πρωθυπουργό.

A- A A+

Την πεποίθηση ότι το ίδιο το μνημόνιο προκαλεί ασφυξία στην ελληνική οικονομία εξέφρασε ο πρόεδρος της ΝΔ μετά από τη συνάντηση που είχε με τον Πρωθυπουργό και για το λόγο αυτόν έκρινε αναγκαία τη δραστική αλλαγή των όρων του.

Από τα γραφεία του κόμματος στη λεωφόρο Συγγρού ο κ. Σαμαράς επανέλαβε πως η Νέα Δημοκρατία στηρίζει αποφασιστικά το ευρωομόλογο, το αναπτυξιακό ευρωπαϊκό ομόλογο, την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων, τη μείωση του κόστους δανεισμού και την επαναγορά ελληνικών ομολόγων.

Σημείωσε πάντως ότι κατά τις επαφές του με ευρωπαίους αξιωματούχους, κατά τις οποίες προωθεί τις παραπάνω θέσεις, έχει επανειλημμένα τονίσει ότι «η ικανοποίηση αυτού του πακέτου σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να συνοδευτεί από νεα σκληρά μέτρα».

«Είναι για μας αυτονόητο, ότι ακόμα και αν εξασφαλίζαμε ευνοϊκές αποφάσεις για τη διαχείριση του χρέους, όπως π.χ. για την επιμήκυνση, κάτι τέτοιο από μόνο του δεν θα μας έλυνε το πρόβλημα», πρόσθεσε ο κ. Σαμαράς.

«Το πρόβλημα σήμερα είναι η ασφυξία που προκαλεί στην ελληνική οικονομία το ίδιο το μνημόνιο», παρατήρησε ο πρόεδρος της ΝΔ και συνέχισε: «Βασική του λύση είναι η δραστική αλλαγή των όρων του μνημονίου».

Γ. Παπανδρέου: Ανάληψη ευθύνης απ' όλες τις πολιτικές δυνάμεις

Νωρίτερα, κατά τη συνάντησή του με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε την ανάγκη να αναλάβουν τις ευθύνες τους όλες οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας εν όψει και της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε., ξεκαθαρίζοντας ταυτόχρονα ότι η ελληνική κυβέρνηση θα διεκδικήσει και θα υποστηρίξει μόνο μία λύση-πακέτο στις Βρυξέλλες.

Σεβόμαστε, είπε ο κ. Παπανδρέου, τις διαφορετικές προσεγγίσεις των πολιτικών δυνάμεων γ αυτό και οι σημερινές συναντήσεις έχουν στόχο τη συνεννόηση για τη στήριξη της εθνικής προσπάθειας ενόψει της Συνόδου Κορυφής.

Χρειάζεται, τόνισε, ανάληψη ευθύνης από όλες τις πολιτικές δυνάμεις, εκφράζοντας παράλληλα την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να υποστηρίξει (στις Βρυξέλλες) ότι μόνη λύση, είναι η λύση-πακέτο. «Ο,τιδήποτε αλλο», παρατήρησε, «δεν αποτελεί λύση και εγώ σε αυτή τη βάση θα δώσω τη μάχη».

Πέραν των αρχηγών των κομμάτων της Βουλής, ο Πρωθυπουργός θα έχει την Τρίτη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου, στις 6:00 μ.μ., με την πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη και στις 7:00 μ.μ., με τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή