Στις Βρυξέλλες για συνομιλίες αντιπρόσωποι Σερβίας και Κοσόβου

Τρίτη, 08 Μαρτίου 2011 17:12
A- A A+

Σήμερα πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες η πρώτη συνάντηση σε υψηλό επίπεδο Σερβίας και Κοσόβου μετά τη μονομερή ανακήρυξη της ανεξαρτησίας του Κοσόβου πριν από τρία χρόνια.

Η αντιπροσωπεία της Πρίστινας στο διάλογο με το Βελιγράδι, με επικεφαλής την αντιπρόεδρο της κυβέρνησης του Κοσόβου Εντίτα Ταχίρι, επρόκειτο να ξεκινήσει το μεσημέρι για τις Βρυξέλλες.

Η πρώτη συνάντηση των αντιπροσωπειών του Βελιγραδίου και της Πρίστινας, που είχε προγραμματιστεί για τις 3 το μεσημέρι, θα αρχίσει στις 7 το απόγευμα και θα συνεχιστεί το πρωί της Τετάρτης.

Οι συνομιλίες, υπό την αιγίδα της ΕΕ, θα έχουν αντικείμενο πρακτικά και τεχνικά ζητήματα και όχι το ερώτημα της ανεξαρτησίας του Κοσόβου, το οποίο δεν αναγνωρίζει το Βελιγράδι.

«Στόχος των συνομιλιών είναι η βελτίωση της ζωής των ανθρώπων της περιοχής, η βελτίωση της συνεργασίας εντός των Βαλκανίων και η σύγκλιση με τα ευρωπαϊκά πρότυπα», όπως είπε υψηλόβαθμος Ευρωπαίος αξιωματούχος στο Reuters.

«Η διαδικασία θα διαρκέσει πολύ αλλά πιστεύω ότι θα λήξει με την αμοιβαία αναγνώριση κυριαρχίας», δήλωσε χθες ενώπιον του κοινοβουλίου ο πρωθυπουργός του Κοσόβου Χασίμ Θάτσι, μία προοπτική που αποκλείει από την πλευρά του το Βελιγράδι.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή