Ευχαριστίες Κινέζου πρέσβη στον Ελληνα ΥΠΕΞ

Τετάρτη, 09 Μαρτίου 2011 13:14

Την ευγνωμοσύνη της κυβέρνησης του και του λαού της Κίνας για την άμεση κινητοποίηση των ελληνικών αρχών, χάρη στην οποία ναυλώθηκαν πλοία και αεροπλάνα για τον επαναπατρισμό 13.185 Κινέζων από τη Λιβύη με βάση την Κρήτη, εξέφρασε ο Κινέζος πρέσβης Λίο Λιντσουάν στον υπουργό Εξωτερικών Δ. Δρούτσα.

A- A A+

Την ευγνωμοσύνη της κυβέρνησης του και του λαού της Κίνας για την άμεση κινητοποίηση των ελληνικών αρχών, χάρη στην οποία ναυλώθηκαν πλοία και αεροπλάνα για τον επαναπατρισμό 13.185 Κινέζων από τη Λιβύη με βάση την Κρήτη, εξέφρασε ο Κινέζος πρέσβης Λίο Λιντσουάν στον υπουργό Εξωτερικών Δ. Δρούτσα. Είχαν προηγηθεί οι ευχαριστίες του πρωθυπουργού της Κίνας Γουέν Τζιαμπάο στον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου για τη συμβολή της Ελλάδας στον επαναπατρισμό Κινέζων εργαζομένων από τη Λιβύη.

Όπως είπε ο Κινέζος πρέσβης κατά τη συνάντησή του με τον Ελληνα ΥΠΕΞ, η χώρα του αποδίδει μεγάλη σημασία στη στρατηγική σχέση της με την Ελλάδα και δεσμεύεται να αναπτύξει μαζί της αμοιβαία επωφελή συνεργασία σε όλους τους τομείς και τα επίπεδα.

Ο Κινέζος διπλωμάτης αναφέρθηκε ιδιαιτέρως στην άμεση ανταπόκριση του πρωθυπουργού και του υπουργού Εξωτερικών στο επείγον αίτήμα του Πεκίνου την 21η Φεβρουαρίου, για την είσοδο των επαναπατριζόμενων Κινέζων πολιτών στην Ελλάδα χωρίς τις διατυπώσεις της βίζας.

Εξέφρασε επίσης τις ευχαριστίες του στα υπουργεία Εσωτερικών, Προστασίας του Πολίτη, Θαλασσίων Υποθέσεων, καθώς και στις τοπικές αρχές της Κρήτης, το Λιμενικό, την πολιτική αεροπορία, τους πλοιοκτήτες που βοήθησαν.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή