Βερολίνο: Mε υψηλές προσδοκίες στην τουριστική έκθεση ΙΤΒ η Ελλάδα

Τετάρτη, 09 Μαρτίου 2011 18:42
UPD:18:45
A- A A+

Υψηλές προσδοκίες όσον αφορά στην εισροή Γερμανών τουριστών στην Ελλάδα καλλιεργεί στο επιτελείο του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού η τουριστική έκθεση ΙΤΒ, που άνοιξε σήμερα τις πύλες της στο Βερολίνο.

Το υπουργείο εκφράζει την αισιοδοξία του εν όψει της νέας τουριστικής σεζόν, που, όπως επισημαίνει, απορρέει από μια σειρά θετικών δηλώσεων για την Ελλάδα εκ μέρους πολιτικών και τουριστικών παραγόντων.

Πρώτος επισκέφθηκε το περίπτερο της Ελλάδας ο υφυπουργός Οικονομίας αρμόδιος για θέματα Τουρισμού, Ερνστ Μπουργκμπάκερ, o οποίος ενημερώθηκε για την ανάπτυξη νέων τουριστικών προϊόντων (όπως το Athens every week και το Σταυροδρόμι Πολιτισμών), την έννοια του ελληνικού τραπεζιού και των αξιών που εκπροσωπεί, αλλά και τις εμπειρίες που μπορεί κανείς να ζήσει μόνο στην Αθήνα.

Σύμφωνα με το υπουργείο, το περίπτερο του ΕΟΤ εισάγει μια νέα φιλοσοφία προβολής και εικόνας της χώρας, ενώ προσφέρεται προκειμένου οι επισκέπτες να περιηγηθούν, να απολαύσουν εικόνες και σκηνές που παραπέμπουν στη χώρα μας, καθώς και να επισκεφθούν το visitgreece.gr .

Την ίδια ώρα ωστόσο, ο μεγαλύτερος τουριστικός πράκτορας στην Ευρώπη TUI, εκφράζει επιφυλάξεις για την ανταγωνιστικότητα του ελληνικού τουριστικού προϊόντος. Μελέτη του ινστιτούτου ερευνών GfK, δείχνει ότι στην κορυφή των προτιμήσεων των Γερμανών που θέλουν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό βρίσκονται φέτος η Ισπανία με 45% περισσότερες κρατήσεις απ΄ ότι πέρυσι, ενώ ακολουθεί η Τουρκία.

Σύμφωνα με δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου της TUI, Φόλκερ Μπέρχερ στη Deutsche Welle άνοδο στις προκρατήσεις από τη Γερμανία σημειώνει και η Ελλάδα, αλλά αυτή περιορίζεται στο 5%. Όπως ανέφερε ο κ. Μπέρχερ στην αρχή της τουριστικής περιόδου αρκετοί πελάτες ήταν διστακτικοί ως προς το να κλείσουν ταξίδια προς την Ελλάδα, κάτι που άλλαξε όμως το τελευταίο διάστημα. Εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι θα το ποσοστό της αύξησης των προκρατήσεων θα υπερβεί τελικά το 5%.

Ελλείψεις όσον αφορά στη λειτουργία των αεροδρομίων στη χώρα μας, και συγκεκριμένα τις κτιριακές εγκαταστάσεις και τη λειτουργία του συστήματος διαχείρισης αποσκευών εκφράζει από την πλευρά του σύμφωνα με τη DW, o πρόεδρος της γερμανικής Ένωσης Ταξιδιωτικών Επιχειρήσεων, Γιούργκεν Μπίχι.

Απεναντίας, κολακευτικά σχόλια για την ελληνική φιλοξενία περιλαμβάνει το ταξιδιωτικό ένθετο «Reise» της Welt am Sonntag, σε αφιέρωμά του για τη διεθνή έκθεση ΙΤΒ. Το δημοσίευμα αναφέρεται συγκεκριμένα στην ταξιδιωτική εμπειρία συντάκτη της εφημερίδας στο νησί της Καρπάθου, επισημαίνοντας με γλαφυρό τρόπο τη φιλοξενία των κατοίκων και καταλήγει:

«Τι προσφέρει ακόμη η Ελλάδα: αναρίθμητα αρχαία μνημεία και νησιά, τον Κώστα Κορδαλή και τη Νάνα Μούσχουρη, λιακάδα και θάλασσα- και μία κουζίνα, η οποία είναι πολύ περισσότερα από γύρο και τζατζίκι. Ένας τέλειος προορισμός διακοπών; Όχι απόλυτα. Οι Έλληνες απεργούν απλά πολύ συχνά και πάρα πολύ».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή