Σούπερ Λίγκα: ΠΑΟΚ-Εργοτέλης 2-0

Τετάρτη, 09 Μαρτίου 2011 19:20
UPD:10/03/2011 12:34

Ο σβηστός ΠΑΟΚ νίκησε 2-0 τον φλύαρο Εργοτέλη στην Τούμπα κι έμεινε ζωντανός για τα play off.

A- A A+

Ο σβηστός ΠΑΟΚ νίκησε 2-0 τον φλύαρο Εργοτέλη στην Τούμπα κι έμεινε ζωντανός για τα play off. Ο κόσμος πάντως ασχολήθηκε με Μαρινάκη και Ολυμπιακό.

Με ηγέτη τον Πάμπλο Κοντρέρας ο ΠΑΟΚ επέστρεψε στις επιτυχίες απέναντι στον Εργοτέλη με σκορ 2-0. Ο Χιλιανός που ήταν ο καλύτερος παίκτης του αγώνα πέτυχε το γκολ στο 17ο λεπτό και βοήθησε τα μέγιστα ανασταλτικά προκειμένου ο Δικέφαλος μετά από 5 αγωνιστικές να επιστρέψει στις επιτυχίες. Το δεύτερο γκολ για τους Θεσσαλονικείς πέτυχε ο Τσουκαλάς στο 56ο λεπτό.

Ο Εργοτέλης, που ζητάει πέναλτι στο 50ο λεπτό σε ανατροπή του Λεάλ από τον Σνάουτσνερ το σουτ του Μπούντιμιρ στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, αλλά και το γυριστό σουτ του Μπερμπακόφσκι, δεν απείλησε σοβαρά την εστία του Κρέσιτς

Με σχήμα 4-2-3-1 ο Μάκης Χάβος επέλεξε να ξεκινήσει με τον Κρέσιτς κάτω από τα δοκάρια. Με τον Σνάουτσνερ στο δεξί άκρο της άμυνας, ενώ αριστερά ο Λίνο. Στο κέντρο της άμυνας θα παίξουν οι Μαλεζάς και Κοντρέρας. Αμυντικά χαφ οι Φωτάκης και Βιτόλο. Στον άξονα ο Ίβιτς, στις πτέρυγες δεξιά ο Σαλπιγγίδης και αριστερά ο Κουτσιανικούλης, ενώ στη κορυφή της επίθεσης ο Μουσλίμοβιτς.

Ο Νίκος Καραγεωργίου με 4-3-3, ξεκίνησε το παιχνίδι με τον Δασκαλάκη κάτω από τα δοκάρια ο Ρουμπάκης στο δεξιό και ο Βίσιο στο αριστερό άκρο της άμυνας. Τα δύο στόπερ θα είναι ο Χίμπλινγκερ και ο Σασιασβίλι. Στον άξονα, θα είναι ο Τζούνιορ, μαζί με τους Κυριακίδη και Φραγκουλάκη. Δεξιά θα είναι ο Λεάλ , αριστερά ο Ρομάνο και στην κορυφή, Μπούντιμιρ.

Ο ΠΑΟΚ προσπαθούσε να βρει τα πατήματα του στο γήπεδο, ενώ ο Εργοτέλης ήταν πιο ήρεμος καθώς ήθελε να αποφύγει κάθε πιθανή απειλεί από τους Θεσσαλονικείς. Τα πολλά λάθη στον χώρο του κέντρου για τον Δικέφαλο στο ξεκίνημα του αγώνα δεν έφεραν την επιθυμητή πίεση στα καρέ του Δασκαλάκη. Οι γηπεδούχοι είχαν μόλις ένα σουτ με τον Σαλπιγγίδη στο 7ο λεπτό.

Οι Κρητικοί που πίεζαν ψηλά για να αγχώσουν τους Θεσσαλονικείς δεν κατάφεραν να αποφύγουν το φάουλ στο άξονα. Ο Λίνο έστησε την μπάλα δίνοντας την εντύπωση πως θα το εκτελέσει απευθείας. Ο Βραζιλιάνος φέρθηκε έξυπνα και στο 17' σημάδεψε το κεφάλι του Κοντρέρας που προωθήθηκε. Ο Χιλιανός άριστος κεφαλοσφαιριστής σηκώθηκε πιο ψηλά και την έστειλε στα δίχτυα.

Ο ΠΑΟΚ επέστρεψε στα γκολ και αυτό είναι γεγονός καθώς την τελευταία φορά που σκόραρε ήταν στις 22 Ιανουαρίου με αντίπαλο την Ξάνθη. Ο Δικέφαλος μετά από πέντε ολόκληρες αγωνιστικές(450 λεπτά) σπάει το ρόδι και πετυχαίνει ένα τέρμα σημαντικό που θα βοηθήσει κυρίως ψυχολογικά για την εξέλιξη του αγώνα.

Ο Εργοτέλης προσπαθεί να αντιδράσει μετά το γκολ και να ανεβάσει το παιχνίδι στα καρέ του ΠΑΟΚ. Οι «κίτρινοι» έχουν δύο καλές στιγμές μπροστά από την εστία του Κρέσιτς. Η πρώτη στο 19' ο Λεάλ έφυγε από τα δεξιά, πέρασε τον Λίνο, έκοψε στην περιοχή, ο Ρομάνο κατέβασε τη μπάλα, επιχείρησε να την κόψει στην καρδιά της μικρής περιοχής, ο Βιτόλο μπήκε στη μέση κι απομάκρυνε. Ενώ η δεύτερη στο 25' καλό σουτ του Ρομάνο μέσα από την περιοχή και δεξιά, η μπάλα λίγο πάνω από το δοκάρι του Κρέσιτς. Οι Κρητικοί στις καθυστερήσεις έφτασαν πολύ κοντά στην ισοφάριση με τον Μπούντιμιρ να πιάνει το σουτ και τον Κρέσιτς να διώχνει με υπερένταση.

Ο ΠΑΟΚ ανέβασε απόδοση και με τον Κουτσιανικούλη που βρήκε τους χώρους έκανε παιχνίδι. Μάλιστα στο 37ο λεπτό θα μπορούσε να χριστεί σκόρερ του Δικεφάλου. Ο Λαρισαίος μεσοεπιθετικός έπιασε το σουτ με τον Δασκαλάκη να διώχνει με υπερένταση και να χτυπάει μάλιστα στο δοκάρι.

Ο Εργοτέλης μπήκε αποφασισμένος να ισοφαρίσει και στο 50' ζητάει πέναλτι σε ανατροπή του Λεάλ από τον Σνάουτσνερ. Όπως φάνηκε και από το ριπλέι ο αμυντικός του ΠΑΟΚ έριξε κάτω των επιθετικό των Κρητικών σε μια φάση που θα έπρεπε να δοθεί η εσχάτη των ποινών. Ο πάγκος των κρητικών διαμαρτυρήθηκε έντονα όμως το μόνο εισέπραξαν ήταν οι παρατηρήσεις του 4ου Κομίνη.

Οι φιλοξενούμενοι βλέποντας τον ΠΑΟΚ να μην μπορεί να αντιδράσει έγιναν ακόμα πιο πιεστική στην εστία του Κρέσιτς. Στο 59' πολύ μεγάλη ευκαιρία για τον Εργοτέλη με τον Βερπακόφσκις να πιάνει το μονοκόμματο σουτ και τον Κοντρέρας να διώχνει με το κεφάλι σε κόρνερ. Αφού πρώτα η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Κρέσιτς.

Ο ΠΑΟΚ αντέδρασε μετά από 26 παιχνιδιού στο δεύτερο ημίχρονο με τον Κουτσιανικούλη να κάνει μια κούρσα από την αριστερή πλευρά μπήκε στην περιοχή έπιασε το σουτ, στέλνοντας την μπάλα άουτ. Ο Δικέφαλος του Βορρά κατέβασε επικίνδυνα ταχύτητα σκεφτόμενος τα παιχνίδια που ακολουθούν και είναι με Ολυμπιακό και ΑΕΚ. Πάντως οι παίκτες του Χάβου παίζουν με την φωτιά από την στιγμή που το σκορ είναι ρευστό και δεν δείχνουν διάθεση να το καθαρίσουν.

Αφού ο Εργοτέλης δεν μπορούσε να πετύχει το γκολ της ισοφάρισης, ο ΠΑΟΚ έκανε το τελικό 2-0 με τον Σταύρο Τσουκαλά. Στο 86ο λεπτό ο Μουσλίμοβιτς πάσαρε ωραία στον Τσουκαλά, αυτός έκανε το δυνατό σουτ και δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Δασκαλάκη.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Χάβος): Κρέσιτς, Βιτόλο, Σαλπιγγίδης (73' Ελ Ζαρ), Μουσλίμοβιτς, Μαλεζάς, Κοντρέρας, Λίνο, Φωτάκης (57' Τσουκαλάς), Κουτσιανικούλης (87' Έτο), Ίβιτς, Σνάουτσνερ

Εργοτέλης (Καραγεωργίου): Δασκαλάκης, Κυριακίδης, Χίμπλινγκερ, Βίσιο (74' Γιαλούσης), Ρουμπάκης, Ρομάνο (88' Καρέλης), Λεάλ, Τζούνιορ, Μπούντιμιρ, Φραγκουλάκης (41' Βερπακόφσκις), Σασιασβίλι

Πηγή: www.gazzetta.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις