Βουλή: Νέα κόντρα για τους μετανάστες απεργούς πείνας

Πέμπτη, 10 Μαρτίου 2011 20:52

Νέα αντιπαράθεση, αυτή τη φορά ανάμεσα στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Χρήστο Παπουτσή και τους εκπροσώπους των κομμάτων της αντιπολίτευσης, σημειώθηκε στη Βουλή, στη διάρκεια συνεδρίασης για το νομοσχέδιο περί αντιμετώπισης της αστυνομικής αυθαιρεσίας.

A- A A+

Νέα αντιπαράθεση, αυτή τη φορά ανάμεσα στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Χρήστο Παπουτσή και τους εκπροσώπους των κομμάτων της αντιπολίτευσης, σημειώθηκε στη Βουλή, στη διάρκεια συνεδρίασης για το νομοσχέδιο περί αντιμετώπισης της αστυνομικής αυθαιρεσίας.

Κάποιοι επεδίωκαν την ένταση και τα αίμα, κάποιοι θα ήθελαν να υπάρχει και ένας νεκρός, και κάποιοι σήμερα στενοχωριούνται γιατί δεν συνέβη, αλλά εξαπολύουν βολές, γιατί δεν συνελήφθησαν όλοι και δεν εξοβελίσθηκαν, δήλωσε ο κ. Παπουτσής.

Αναφερόμενος στη στάση της Αστυνομίας, επικαλέσθηκε προεδρικό διάταγμα του 1991 για τους χειρισμούς της αστυνομίας: «Κινηθήκαμε χωρίς εντάσεις και πυροδότηση της σύγκρουσης που ευνοούσαν και επεδίωκαν τα άκρα, αλλά κάποιοι ξέχασαν ότι όλοι ευθυνόμαστε γιατί αφήσαμε να διογκωθεί το φαινόμενο της λαθρομετανάστευσης στην αυλή του σπιτιού μας».

Διάθεση ωραιοποίησης της κατάστασης καταλόγισε στον υπουργό ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας, ενώ ρώτησε «πού αλλού τριακόσιοι μετανάστες σε μη νόμιμο καθεστώς θα καθίσταντο συνομιλητές του μισού υπουργικού συμβουλίου».

Φτάσατε να υποκαταστήσει το μισό υπουργικό συμβούλιο την Ελληνική Αστυνομία, είπε ο κ. Δένδιας, διερωτώμενος «αν αυτό δεν είναι ευτελισμός της χώρας, τότε τι είναι», ενώ συμπλήρωσε ότι «το δυσάρεστο είναι ότι η χώρα ρέπει προς συνολική κατάσταση ανομίας, πρώτα με την τάση ανυπακοής και διάλυσης των πάντων».

Για «ρατσιστικές, ξενοφοβικές ως φασιστικές τοποθετήσεις και λοιδορίες» έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής, υπογραμμίζοντας ότι δεν υπάρχουν λαθραίοι άνθρωποι, αλλά πεινασμένοι και απελπισμένοι.

Από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Αδωνης Γεωργιάδης ρώτησε τον υπουργό σε ποιο σημείο του ψηφισθέντος νόμου και υπό το κράτος του καθεστώτος ανοχής, μπορεί κάποιος να ταξιδέψει και να επιστρέψει, επιμένοντας ότι η κυβέρνηση προέκρινε την έμμεση νομιμοποίηση.

Λαϊκισμός και θεατρινισμός είναι ένας πολύ επικίνδυνος συνδυασμός, μισαλλοδοξία, ξενοφοβία και λαϊκισμός δεν δικαιολογούνται στην Ελλάδα του 2011, απάντησε ο κ. Παπουτσής, υπογραμμίζοντας ότι δεν γίνεται καμία μαζική νομιμοποίηση και καμία διευθέτηση χωρίς ταυτοποίηση και δακτυλοσκόπηση ως πρώτη προϋπόθεση.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή