Κατέθεσαν στον αθλητικό εισαγγελέα Δαλούκας και Βοργιάς

Παρασκευή, 11 Μαρτίου 2011 12:40
UPD:23/06/2011 13:03

Ο Γιώργος Δαλούκας πέρασε την πόρτα της εισαγγελίας στις 10:30, συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του και έναν σωματοφύλακα.

A- A A+

Στα δικαστήρια της Ευελπίδων βρέθηκαν το πρωί της Παρασκευής για να καταθέσουν στον αθλητικό εισαγγελέα δυο από τα πρόσωπα-κλειδιά της υπόθεσης με τα ηχητικά ντοκουμέντα, που ταράζει το ελληνικό ποδόσφαιρο, οι Σωτήρης Βοργιά και Γιώργος Δαλούκας.

Πρώτος κατέθεσε ο πρώην διαιτητής κ. Βοργιάς, ο οποίος άλλωστε ήταν και ο άνθρωπος που έφερε στην επιφάνεια την ύπαρξη του ηχητικού υλικού. Βγαίνοντας από το γραφείο του εισαγγελέα, Κώστα Σιμιτζόγλου, δεν θέλησε να κάνει δηλώσεις, λέγοντας μόνο ότι «η προανάκριση είναι μυστική. Δεν μπορώ να πω τίποτα. Έχω την ελπίδα ότι αυτή τη φορά κάτι θα γίνει».

Ακολούθησε ο Γιώργος Δαλούκας, ο οποίος πέρασε την πόρτα της εισαγγελίας στις 10:30, συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του και έναν σωματοφύλακα. Η κατάθεσή του διήρκεσε περίπου μιάμιση ώρα και αφού ολοκληρώθηκε, έφυγε τρέχοντας από την Ευελπίδων, αποφεύγοντας να μιλήσει στους εκπροσώπους των ΜΜΕ.

Οι καταθέσεις των υπολοίπων πρωταγωνιστών της υπόθεσης θα συνεχιστούν την ερχόμενη εβδομάδα.

Σοβαρά τα στοιχεία

Πάντως, σύμφωνα με τα όσα διαρρέουν από το περιβάλλον του αθλητικού εισαγγελέα, ήδη τα πρώτα στοιχεία που προκύπτουν από τις δυο καταθέσεις χαρακτηρίζονται ως αρκετά σοβαρά. Ιδιαίτερα όσα έχουν να κάνουν με αυτά που κατέθεσε ο κ. Δαλούκας.

Όπως έγινε γνωστό, ο κ. Σιμιτζόγλου θα επικοινωνήσει το αμέσως προσεχές διάστημα με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιο και τον υπεύθυνο ανάπτυξης της διαιτησίας, Κύρο Βασσάρα, προκειμένου να συζητήσει μαζί τους και να προβεί σε διασταύρωση των στοιχείων.

Μετά την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής εξέτασης, θα ακολουθήσουν οι κλήσεις για κατάθεση των προσώπων που φέρονται ως ύποπτα.

Η έρευνα του κ. Σιμιτζόγλου επικεντρώνεται στο αν έχουν τελεστεί τα αδικήματα της δωροδοκίας και του εκβιασμού, ενώ αναφορικά με την τρίτη κασέτα, την ύπαρξη της οποίας αποκάλυψε ο Αλέξης Κούγιας, εξετάζεται το ενδεχόμενο ο γνωστός δικηγόρος να κληθεί να δώσει κατάθεση. Ο κ. Σιμιτζόγλου έχει στα χέρια του την ένορκη κατάθεση που είχε δώσει ο κ. Κούγιας στον αντιεισαγγελέα Πρωτοδικών, κ. Κορρέα

Στις ερωτήσεις του εισαγγελέα, βέβαια, ο Γιώργος Δαλούκας αρνήθηκε πολλά απ' όσα υποστηρίζει ο πρώην δικηγόρος του, αφού επανέλαβε (όπως είχε κάνει και στην πρόσφατη γραπτή του δήλωση) ότι δεν συναντήθηκε ποτέ με τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Επιβεβαίωσε, όμως, ότι δέχεται απειλές για τη ζωή του, ενώ φέρεται να κατονόμασε συγκεκριμένο άνθρωπο που τον πίεσε τηλεφωνικά πριν από τον αγώνα του Αρη με τον Παναθηναϊκό. Ακόμα ισχυρίστηκε πως μοναδική του πρόθεση είναι να αποκαταστήσει το όνομά του.

Μ.Π.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις