ΝΔ: Σε αποσάθρωση το υπουργείο Οικονομικών

Παρασκευή, 11 Μαρτίου 2011 13:12
A- A A+

Επίθεση στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης εξαπέλυσε η ΝΔ, καταλογίζοντάς του «αποσάθρωση» και «ανεπάρκεια» και με αφορμή την καθυστέρηση της ανακοίνωσης των προσωρινών στοιχείων για την εκτέλεση του προϋπολογισμού.

Ειδικότερα, ο εκπρόσωπος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιάννης Μιχελάκης ζήτησε από την κυβέρνηση να απαντήσει άμεσα στο πού οφείλεται αυτή η καθυστέρηση και δεν έχει υπάρξει επίσημη ανακοίνωση, αφήνοντας υπονοούμενα πως ίσως οφείλεται στην πρόσφατη παραίτηση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Δημήτρη Γεωργακόπουλου.

«Θέλουν να κρύψουν κάτι έστω και για μερικά 24ωρα;», διερωτήθηκε ο κ. Μιχελάκης, ο οποίος είπε χαρακτηριστικά πως στην κυβέρνηση «έχουν χάσει τη μπάλα».

«Θέλουν να κρύψουν κάτι έστω και για μερικά 24ωρα;», διερωτήθηκε ο κ. Μιχελάκης, ο οποίος είπε χαρακτηριστικά πως στην κυβέρνηση «έχουν χάσει τη μπάλα» και ο υπουργός Γιώργος Παπακωσταντίνου «δεν μπορεί να ελέγξει το υπουργείο του».

Με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας Ελεύθερος Τύπος στο οποίο αναφέρεται πως δύο ακόμα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών αποχωρούν από τις θέσεις τους, ο εκπρόσωπος της ΝΔ ζήτησε από την κυβέρνηση να δηλώσει αν αληθεύουν αυτές οι πληροφορίες.

«Αν αληθεύουν αυτές οι πληροφορίες, γιατί τις κρύβει η κυβέρνηση, τι πραγματικά συμβαίνει στο υπουργείο;», διερωτήθηκε και έκανε λόγο για «εικόνα που δείχνει αποσάθρωση του υπουργείου Οικονομικών και διάλυση του κρίσιμου τομέα των εσόδων στην πιο κρίσιμη ώρα της οικονομίας».

Σχολιάζοντας την καταψήφιση τροπολογογίας της κυβέρνησης από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Β. Παπανδρέου και Γιώργο Παπαμανώλη, ο κ. Μιχελάκης τόνισε: «Είναι εικόνα διάλυσης αυτή που δείχνει η κυβέρνηση. Σας θυμίζω τις διαφωνίες βουλευτών, τις διαμάχες υπουργών, τις μεταμεσονύχτιες ανακοινώσεις της πυτζάμας, είναι ξεκάθαρα μια εικόνα διάλυσης».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή