Σούπερ Λίγκα: Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός Βόλου 2-1

Σάββατο, 12 Μαρτίου 2011 19:15
UPD:19:28

A- A A+

Με γκολ του Μπαρτολίνι στο 90' ο Αστέρας επικράτησε 2-1 του Ολυμπιακού Βόλου στην Τρίπολη και κρατήθηκε ζωντανός στη μάχη της παραμονής στην Σούπερ Λίγκα.

Στο πρώτο ημίχρονο το παιχνίδι ήταν πλούσιο σε θέαμα και φάσεις μπροστά στις δύο εστίες. Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία του αγώνα ανήκε στον Ολυμπιακό Βόλου. Στο 9' ο Νέμεθ έδωσε στον Σολάκη, ο οποίος σούταρε με τη μία και έστειλε την μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι. Οι γηπεδούχοι αντέδρασαν με τον καλύτερο τρόπο, καθώς στο 16' άνοιξαν το σκορ. Τότε μετά από εξαιρετική συνεργασία Ροζέριο και Ουντότζι, ο δεύτερος έκανε άνω κάτω την αντίπαλη άμυνα, την κατάλληλη στιγμή γύρισε στην περιοχή στον Μπαστία, ο οποίος με δυνατό αριστερό σουτ δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Γιακούποβιτς.

Στη συνέχεια η θεσσαλική ομάδα ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων και πίεσε την εστία του Αστέρα, ψάχνοντας για την ισοφάριση. Οι προσπάθειες του Ολυμπιακού καρποφόρησαν στο 23', όταν μετά από φάση διαρκείας στην περιοχή των γηπεδούχων και σέντρα του Ακόστα για τον ξεχασμένο στο δεύτερο δοκάρι Σολάκη, ο τελευταίος με κεφαλιά από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Αναστασόπουλου. Αμέσως μετά η ομάδα του Βόλου έχασε ευκαιρία να πετύχει και δεύτερο γκολ. Συγκεκριμένα στο 25' στην αντεπίθεση με τον Νέμεθ νικήθηκε στο τετ-α-τετ από τον Αναστασόπουλο, χάνοντας μοναδική ευκαιρία. Στο 45' οι Αρκάδες διαμαρτυρήθηκαν έντονα στο διαιτητή για χέρι του Παπάζογλου μέσα στην περιοχή του Ολυμπιακού Βόλου.

Στην επανάληψη το σκηνικό δεν άλλαξε. Ο Αστέρας πίεζε για να πάρει τη νίκη, ώστε να ενισχύσει την προσπάθεια του για παραμονή στην κατηγορία, αλλά ο Ολυμπιακός ήταν «κίνδυνος-θάνατος» στις ξαφνικές αντεπιθέσεις. Η μπάλα κινούνταν με ταχύτητα σε όλα τα μήκη και πλάτη του γηπέδου με την ομάδα της Τρίπολης να πιέζει, με όλες της δυνάμεις, την εστία του Γιακούποβιτς, αλλά να δείχνει να έχει πρόβλημα στην τελική προσπάθεια. Ο Αστέρας συνέχισε να πιέζει και ο Μπαρτολίνι ήταν αυτός που βρήκε τον τρόπο να λυτρώσει την ομάδα, λίγο πριν τη λήξη του αγώνα. Συγκεκριμένα στο 89ο λεπτό ο Παπάζογλου κέρδισε την πρώτη κεφαλιά μέσα στην εστία του Ολυμπιακού και ο Μπαρτολίνι με νέα κεφαλιά χάρισε την πολύτιμη νίκη στην ομάδα του.

Οι συνθέσεις:

Αστέρας Τρίπολης (Παύλος Δερμιτζάκης): Αναστασόπουλος, Αργυρόπουλος (29' Ρούμπιλ), Ουριμπάρι, Πουλίδο, Μπαρτολίνι, Μπαστία, Λαδάκης, Αρσενίεβιτς, Ουντότζι (34' Φρανκού), Μάρτινς (77' Φορτούνης), Παπάζογλου

Ολυμπιακός Βόλου (Μάκης Κατσαβάκης): Γιακούποβιτς, Ζέλεσι, Ρόκας, Ντολεζάι, Τομάς, Μπερτόλντι (46' Σανκαρέ), Αλβαρες, Νέμεθ (69' Ζαραδούκας), Ακόστα (79' Μπρέσκα), Ουμπιντες, Σολάκης

Πηγή: www.gazzetta.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις