Σούπερ Λίγκα: Πανσερραϊκός-Ξάνθη 2-1

Σάββατο, 12 Μαρτίου 2011 19:25
UPD:20:23
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑΚΗΣ

A- A A+

Ο Πανσερραϊκός φώναξε παρών με τη νίκη του επί της Ξάνθης 2-1 στις Σέρρες, όμως παραμένει μακριά από τη σωτηρία. Παπάζογλου, Νταλέ τα γκολ των γηπεδούχων, μείωσε ο Μαρσελίνιο για τους ακρίτες. Με δέκα παίκτες τα «λιοντάρια».

Το πρώτο ημίχρονο στις Σέρρες ήταν αρκετά κακό, καθώς τα φάουλ κυριαρχούσαν στο παιχνίδι. Βέβαια, η Ξάνθη είχε τον πρώτο λόγο, ο Πανσερραϊκός προσπαθούσε να βγει μπροστά με ωραίους συνδυασμούς, όμως οι φάσεις ήταν ελάχιστες. Η πρώτη σημειώθηκε στο 9', με τον Μαρσελίνιο να κάνει το σουτ από πλάγια και τον Φερνάντες να μπλοκάρει την μπάλα.

Στο 27' ένα σουτ του Νταλέ κατέληξε στην αγκαλιά του Γκσπούρνινγκ, ενώ στο 30' ο Καζάκης γλίστρησε μέσα στην περιοχή, αλλά έπιασε την προβολή, με την μπάλα να παίρνει περίεργη τροχιά και τον Φερνάντες να μπλοκάρει την μπάλα. Το 0-0 παρέμενε για αρκετή ώρα, το παιχνίδι δεν είχε ρυθμό και ο Νίκος Παπαδόπουλος προβληματιζόταν, που έβλεπε τους παίκτες του να μην έχουν θέληση μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Κάτι που πλήρωσαν οι ακρίτες στο 39', όταν ο Πάρκερ εκτέλεσε το κόρνερ και ο Παπάζογλου νίκησε όλη την άμυνα της Σκόντα στον αέρα για να στείλει με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να απαντήσουν, όμως στο 42' ο Σουάνης πλάσαρε άουτ σε τετ α τετ με τον Φερνάντες και δυο λεπτά αργότερα το σουτ του Αντεφέμι πέρασε πολύ ψηλά.

Με αυτόν τον τρόπο ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος και στην επανάληψη μπήκε και πάλι πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και απείλησε σε δυο φάσεις, αλλά δίχως να πετύχει την ισοφάριση. Στο 47' ο Σουάνης έκανε ωραία ενέργεια και μπήκε μέσα στην περιοχή, όμως ο Φερνάντες βγήκε και μπλόκαρε την μπάλα, ενώ στο 52' ο επιθετικός της Σκόντα αστόχησε με κεφαλιά, ύστερα από σέντρα του Κομεσίδη.

Ωστόσο, αυτοί που έφτασαν στην επίτευξη του γκολ ήταν οι Σερραίοι. Ο Γεωργιάδης γύρισε ωραία την μπάλα στο 54', ο Γκσπούρνινγκ έκανε λάθος και δεν την έδιωξε σωστά, με τον Νταλέ να μην έχει πρόβλημα να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα. Παρά το 2-0, οι ακρίτες συνέχισαν την πίεσή τους κι έχασαν αρκετές ευκαιρίες, ώστε να μειώσουν το σκορ και να μπουν ξανά στο παιχνίδι.

Ο Καζάκης, αν και ήταν σε θέση οφσάιντ στο 56', έκανε το πλασέ, το οποίο κατέληξε δίπλα από τα δοκάρια του Φερνάντες για να αποκρούσει δύσκολα σε κόρνερ την κεφαλιά του Βασιλακάκη στο 63'. Βέβαια, κυνήγησαν κι ένα τρίτο τέρμα και είχε την ευκαιρία να το πετύχει ο Πάρκερ στο 69', όταν μπήκε μέσα στην περιοχή, αλλά έκανε κακό πλασέ.

Μάλιστα, αυτό έγινε τη στιγμή που ο Παύλος Δημητρίου ήταν έτοιμος να τον αντικαταστήσει με τον Λεοζίνιο, όμως μετά από αυτή τη φάση, ο τεχνικός των «λιονταριών» άλλαξε την απόφασή του. Ένα πλασέ του Καζάκη στο 74' έδιωξε σε κόρνερ ο Φερνάντες, ενώ μετά την εκτέλεση αυτού οι γηπεδούχοι διαμαρτύρονται για δυο πέναλτι σε μαρκαρίσματα στους Βασιλακάκη και Καζάκη.

Στην περίπτωση του πρώτου ίσως υπάρχει παράβαση, όχι όμως και στου δεύτερου. Η πίεση των ακρίτων συνεχίστηκε κι έχασαν σωρεία ευκαιριών, τη στιγμή που ο Πανσερραϊκός έμεινε με δέκα παίκτες λόγω της αποβολής του Ανάκογλου με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Το σουτ του Κατόνγκο στο 80' κατέληξε άουτ, όπως και αυτό του Μαρσελίνιο στο αμέσως επόμενο λεπτό και στο 86' η Ξάνθη κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Παπάζογλου στον Καζάκη. Έτσι, η Σκόντα μπήκε ξανά στο παιχνίδι και κυνήγησε την ισοφάριση, ωστόσο αυτή δεν ήρθε ούτε στις καθυστερήσεις όταν ο Μαρσελίνιο γύρισε την μπάλα και ο Βασιλακάκης δεν μπόρεσε να κερδίσει δις τον Φερνάντες, ενώ στη συνέχεια ο Κατόνγκο την έστειλε άουτ. Με τη λήξη του αγώνα, λοιπόν, ο Πανσερραϊκός πήρε τη νίκη, η οποία έχει μικρή σημασία, αφού βρίσκεται με το ενάμιση πόδι στη Football League.

Οι συνθέσεις:

Πανσερραϊκός (Παύλος Δημητρίου): Φερνάντες, Τριανταφύλλου, Παπάζογλου, Βοσκόπουλος, Ντιόγκο, Κάστρο, Ανάκογλου, Μουσικάκης (59' Σίντιτς), Γεωργιάδης, Πάρκερ, Νταλέ (87' Κόντος)

Ξάνθη (Νίκος Παπαδόπουλος): Γκσπούρνινγκ, Κομμεσίδης (77' Καριόκα), Βάλλας, Κωστούλας, Τζάγκι, Μπόατενγκ, Αντεφέμι (49' Βασιλακάκης), Πόι (55' Κατόνγκο), Μαρσελίνιο, Καζάκης, Σουάνης

Πηγή: www.gazzetta.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις