Σούπερ Λίγκα: Πανιώνιος-ΑΕΛ 3-3

Κυριακή, 13 Μαρτίου 2011 17:01
UPD:20:59

A- A A+

Εντυπωσιακή φινάλε επιφύλασσε σε όσους την παρακολούθησαν η αναμέτρηση του Πανιωνίου με την ΑΕΛ στη Νέα Σμύρνη. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν ακόμα και με 3-1, αλλά οι Λαρισαίοι με αντεπίθεση διαρκείας κατάφεραν να ισοφαρίσουν σε 3-3 και να πάρουν τον έναν βαθμό.

Έστω και έτσι όμως, το αποτέλεσμα μοιάζει σχεδόν καταδικαστικό για τους παίκτες του Νίκου Κωστένογλου. Μετά και την ολοκλήρωση των παιχνιδιών των ομάδων, που βρίσκονται κάτω ή δίπλα στην επικίνδυνη ζώνη του υποβιβασμού, η ΑΕΛ συνεχίζει να απέχει πέντε πόντους από την τελευταία ομάδα που σώζεται, δηλαδή τον Ατρόμητο, τέσσερις αγωνιστικές πριν τη λήξη της κανονικής περιόδου.

Δύσκολα είναι τα πράγματα και για τους Νεοσμυρνιώτες, που ναι μεν, αν μείνουν ως έχουν τα πράγματα, σώζονται, όμως οι δυο βαθμοί από τον τρίτο από το τέλος Αστέρα Τρίπολης δεν τους επιτρέπουν να καθησυχάζουν.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, πάντως, το παιχνίδι τα είχε όλα. Τρομερή εξέλιξη, πέναλτι, αποβολή, ευκαιρίες και μια διαιτησία που σίγουρα θα συζητηθεί. Οι φιλοξενούμενοι έδειξαν να θέλουν περισσότερο τη νίκη, όμως οι κυανέρυθροι χτύπησαν στα στημένα και λίγο έλειψε να πάρουν τη νίκη-χρυσάφι, αφού προηγήθηκαν τόσο με 2-0, όσο και με 3-1.

Από το ξεκίνημα η Λάρισα έδειξε πως πρόθεσή της ήταν να τα δώσει όλα και πράγματι εκείνη ήταν που δημιούργησε και έχασε ευκαιρίες αρχικά. Στο 8' είχε και την πρώτη αμφισβητούμενη φάση στο παιχνίδι, αφού γκολ του Πανκράτ ακυρώθηκε ως επιθετικό φάουλ του Κούλιτς στον Κοντοέ.

13 λεπτά αργότερα ο Πανιώνιος ευτύχησε να προηγηθεί στην πρώτη ουσιαστικά στιγμή του στο παιχνίδι, όταν μετά από φάουλ Μπικβέλια ο Γκαλίτσιος με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της πρώην του ομάδας.

Η Λάρισα επιχείρησε να αντιδράσει, αλλά όλα έδειξαν να τελειώνουν γι' αυτή με τη συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού, όταν ο Κοντοές σε αντεπίθεση μπήκε μέσα στην περιοχή των φιλοξενούμενων, όπου ανατράπηκε από τον Ιγκλέσιας και ο διαιτητής Παππάς έδειξε τη βούλα του πέναλτι. Την εσχάτη των ποινών εκτέλεσε ο Κώστας Μήτρογλου, ο οποίος δεν λάθεψε γράφοντας το 2-0.

Η απάντηση της ΑΕΛ άργησε, αλλά όταν ήρθε έδειξε πως οι Θεσσαλοί έχουν τα κότσια για την ανατροπή. Στο 61' ο Νταμπίζας με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Μάχο και μείωσε σε 2-1 και δυο λεπτά αργότερα ο Ιγκλέσιας έφτασε μια ανάσα από την ισοφάριση, όταν η κεφαλιά του σταμάτησε στο δοκάρι των γηπεδούχων.

Η Λάρισα συνέχισε να χάνει τη μια ευκαιρία μετά την άλλη και όλα συνηγορούσαν στο ότι το 2-2 ήταν θέμα χρόνου για να γίνει, όμως στο 76' κόντρα στη ροή του παιχνιδιού ο Μπάλαμπαν με απευθείας χτύπημα φάουλ έκανε το 3-1 για τον Πανιώνιο.

Κρίνοντας από τα προηγούμενα φετινά ματς της ΑΕΛ, περίμενε κανείς πως οι παίκτες του Νίκο Κωστένογλου θα παρατούσαν την προσπάθεια. Αυτή τη φορά, όμως, κάτι τέτοιο δεν συνέβη. Στο 83' ο Ιγκλέσιας ανατράπηκε από τον Μάχο μέσα στην περιοχή και ο Μετίν από τη βούλα μείωσε σε 3-2, ενώ δυο λεπτά αργότερα με κεφαλιά ξανά ο Νταμπίζας ολοκλήρωσε τη μεγάλη επιστροφή των φιλοξενούμενων.

Στους πανηγυρισμούς ο σκόρερ της Λάρισας δέχθηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε και έτσι οι φιλοξενούμενοι δεν μπόρεσαν να διεκδικήσουν τη μεγάλη ανατροπή.

Οι συνθέσεις:

Πανιώνιος (Λεμονής): Μάχο, Κβιρκβέλια, Όμο, Μήτρογλου, Γκαλίτσιος, Γουνδουλάκης, Κουμορτζί (Μπάλαμπαν 71'), Σιόβας, Κοντοές, Τσότσαλιτς, Σβέρκος (Λάτκα 59')

ΑΕΛ (Κωστένογλου): Αμπάρης, Μελίσσης (Ταλ 46'), Βενετίδης, Νταμπίζας, Ταυλαρίδης, Αμπουμπακάρι (Κανόμπιο 64'), Ιγκλέσιας, Κούλιτς, Ρομέου (Κουζέν 46'), Μετίν, Πανκράτ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις