Σούπερ Λίγκα: ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 2-1

Κυριακή, 13 Μαρτίου 2011 21:35
UPD:14/03/2011 02:35

A- A A+

Μεγάλη νίκη με ανατροπή πήρε ο ΠΑΟΚ επί του Ολυμπιακού στην Τούμπα (2-1), χάρη στην οποία κατάφερε και έκανε άλμα δυο θέσεων στη βαθμολογία, επιστρέφοντας για τα καλά στη μάχη για τα play off.

Ο δικέφαλος εκμεταλλεύτηκε, δηλαδή, τα στραβοπατήματα του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλα και έτσι με το τρίποντο που πήρε απόψε πέρασε στην 4η θέση με 40 βαθμούς και κυνηγάει την 3η ΑΕΚ στους 43.

Στον αντίποδα, οι ερυθρόλευκοι, που φιλοδοξούσαν να κάνουν φιέστα τίτλου στη Θεσσαλονίκη, αναγκαστικά θα περιμένουν τουλάχιστον μέχρι και την επόμενη αγωνιστική, όταν και υποδέχονται την Ένωση στο Καραϊσκάκη, αν και για ακόμα μια φορά απέδειξαν πως φέτος στα ντέρμπι δεν τα πηγαίνουν καθόλου καλά.

Οι παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε μπορεί να ξεκίνησαν και πάλι πιο δυνατά από τους αντιπάλους τους, πετυχαίνοντας γκολ από τα πρώτα λεπτά της συνάντησης, μετά όμως έχασαν τον ρυθμό τους και αφού ισοφαρίστηκαν στο τέλος του πρώτου μέρους από τους αντιπάλους τους, δέχθηκαν τεράστια πίεση στην επανάληψη και λύγισαν.

Το σκορ για τους φιλοξενούμενους άνοιξε στο 12ο μόλις λεπτό ο Ραφίκ Τζιμπούρ. Ο Αλγερινός επιθετικός είδε τον Ιμπαγάσα να εκμεταλλεύεται λάθος του Κοντρέρας και να του δίνει πάσα-μισό γκολ και εκείνος δεν δυσκολεύτηκε να νικήσει τον Κρέσιτς.

Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Ζαϊρί σε κενό τέρμα έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 2-0 και η εικόνα του παιχνιδιού μαρτυρούσε πως αργά ή γρήγορα ο Ολυμπιακός θα έφτανε και σε δεύτερο τέρμα. Κάτι τέτοιο δεν έγινε ποτέ, βέβαια, και ο ΠΑΟΚ χτύπησε στην εκπνοή του πρώτου μέρους. Ο Πάρντο έκανε ένα τελείως λάθος διώξιμο πάνω στον Κουτσιανικούλη και ο τελευταίος έφερε το ματς στα ίσια.

Το γκολ ανέβασε κατακόρυφα την ψυχολογία των γηπεδούχων, οι οποίοι βγήκαν με φορά στην επανάληψη και πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό είχαν δοκάρι με τον Έτο, ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Μουσλίμοβιτς βγήκε απέναντι από τον Πάρντο, αλλά ο Ισπανός τερματοφύλακας των ερυθρόλευκων κράτησε το 1-1.

Εν τέλει, τη λύση στον ΠΑΟΚ θα έδινε το πέναλτι που κέρδισε ο Βιεϊρίνια στο 69', όταν ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Αβραάμ Παπαδόπουλο. Την εσχάτη των ποινών εκτέλεσε ο Βιτόλο, δίνοντας έτσι τη νίκη στην ομάδα του.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Χάβος): Κρέσιτς, Έτο, Σαβίνι, Τσιρίλο, Κοντρέρας, Γκαρσία, Βιτόλο, Φωτάκης (58' Βιεϊρίνια), Κουτσιανικούλης (68' Σαλπιγγίδης), Ίβιτς (77' Τσουκαλάς), Μουσλίμοβιτς

Ολυμπιακός (Βαλβέρδε): Πάρντο, Μανιάτης, Χολέμπας, Α. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Μοντέστο, Ντουντού (63' Φουστέρ), Ιμπαγάσα (73' Ουρτάδο), Ζαϊρί, Ρόμενταλ (73' Πάντελιτς), Τζιμπούρ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις