Επτά προσαγωγές για τους «Πυρήνες»

Εφοδος της Αντιτρομοκρατικής σε Βόλο και Αθήνα
Δευτέρα, 14 Μαρτίου 2011 08:46
UPD:12:32

Νέες γιάφκες τρομοκρατικής οργάνωσης ανακάλυψε η Αντιτρομοκρατική στη Νέα Ιωνία Βόλου και το Χολαργό. Επτά προσαγωγές, πέντε άνδρες και δύο γυναίκες.

A- A A+

Επτά άτομα -πέντε άνδρες και δύο γυναίκες- έχουν προσαχθεί και εξετάζονται στο πλαίσιο επιχειρήσεων της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας για την υπόθεση της οργάνωσης «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς». Γιάφκα στη Νέα Ιωνία Βόλου ανακάλυψαν οι αστυνομικοί.

Όπως ανακοινώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ., τις πρώτες πρωινές σήμερα πραγματοποιήθηκε επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής στη Νέα Ιωνία Βόλου, στην οδό Ελλησπόντου, και σε σπίτι στο Χολαργό, επί της οδού Ορφέως. Μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί δύο Καλάσνικοφ, έξι πιστόλια, ένα περίστροφο, μεγάλος αριθμός φυσιγγιών, αστυνομικές στολές, περούκες, φάροι και ασύρματοι, καθώς και ηλεκτρονικοί υπολογιστές.

Λίγο αργότερα γνωστοποιήθηκε ότι στη γιάφκα της οδού Ελλησπόντου βρέθηκε και τρίτο Καλάσνικοφ.

Όπως διευκρίνισε στο πρακτορείο Reuters πηγή της αστυνομίας που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία της, οι έφοδοι της Αντιτρομοκρατικής έγιναν μετά από στοιχεία για εμπλοκή των υπόπτων στην οργάνωση Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς. Στο πλαίσιο της επιχείρησης αναμένεται να διεξαχθούν κι άλλες έρευνες σε άλλες περιοχές της χώρας, συμπλήρωσε η ίδια πηγή. Παράλληλα, η Αστυνομία θα προχωρήσει σε βαλλιστική εξέταση προκειμένου να εξακριβωθεί αν τα όπλα που βρέθηκαν στις γιάφκες, έχουν χρησιμοποιηθεί σε χτυπήματα της τρομοκρατικής οργάνωσης.

Όπως εξάλλου έγινε γνωστό, σε βάρος ενός εκ των προσαχθέντων εκκρεμούν δύο εντάλματα σύλληψης.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή