Επιστροφή στην Κρήτη για τους μετανάστες της Υπατίας

Δευτέρα, 14 Μαρτίου 2011 09:01
UPD:12:52

Αποχωρούν την Τρίτη στις 17:00 από το κτίριο Υπατία οι 250 μετανάστες και στι 19:00 αναχωρούν για την Κρήτη, μετά από 44 μέρες απεργίας πείνας.

A- A A+

Αποχωρούν τη Δευτέρα στις 17:00 από το κτίριο Υπατία οι 250 μετανάστες και στις 19:00 αναχωρούν για την Κρήτη, μετά από 44 μέρες απεργίας πείνας και τη συμφωνία στην οποία κατέληξαν με την κυβέρνηση. Προηγήθηκε η ταυτοποίησή τους κατά τις προβλεπόμενες διαδικασίες δακτυλοσκόπησης από την Αστυνομία και η έκδοση των αποφάσεων απέλασης και των βεβαιώσεων αναστολής της, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3907/11.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Αμπντούλ Χατζί από το φόρουμ μεταναστών Κρήτης «όλοι πήραν από την αστυνομία τα χαρτιά τους, με τα οποία εξασφαλίζουν καθεστώς ανοχής. Δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα. Πιστεύουμε ότι οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης με τους μετανάστες απεργούς πείνας θα τηρηθούν σε όλα τα ζητήματα».

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, το γεγονός της επιστροφής των μεταναστών απεργών πείνας στην Κρήτη, αποδεικνύει με τον πιο σαφή τρόπο την επιτυχή έκβαση αυτής της υπόθεσης με πλήρη εφαρμογή του νόμου 3907/2011, στον οποίο οι μετανάστες υπήχθησαν, χωρίς να υπάρξει καμία νομιμοποίηση, κάτι που, όπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές, είχε γίνει σαφές από την κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή