Αννα Διαμαντοπούλου: Τοπικού χαρακτήρα το πρόβλημα στην Ιαπωνία

Δευτέρα, 14 Μαρτίου 2011 16:05
UPD:16:42

«H κατάσταση στην Ιαπωνία είναι ελεγχόμενη και το πρόβλημα είναι τοπικού χαρακτήρα», δήλωσε η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου, μετά από τη σύσκεψη που είχε με την ΕΕΑΕ, για το πυρηνικό ατύχημα στην Ιαπωνία.

A- A A+

«H κατάσταση αυτή τη στιγμή στην Ιαπωνία είναι ελεγχόμενη, το πρόβλημα είναι τοπικού χαρακτήρα, ωστόσο παρακολουθείται στενά», δήλωσε η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου, μετά από τη σύσκεψη που είχε με την Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας, για το πυρηνικό ατύχημα στην Ιαπωνία.

«Σήμερα, είχαμε συνάντηση με τον Πρόεδρο και τα μέλη της Επιτροπής, όπου έγινε για άλλη μια φορά σαφές, ότι – σύμφωνα και με το Διεθνή Οργανισμό για την ατομική ενέργεια - η κατάσταση αυτή τη στιγμή στην Ιαπωνία είναι ελεγχόμενη, το πρόβλημα είναι τοπικού χαρακτήρα, ωστόσο παρακολουθείται στενά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η κ. Διαμαντοπούλου ξεκαθάρισε παράλληλα πως «η Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας είναι η μόνη επίσημη Δημόσια Αρχή, που έχει την ευθύνη της ενημέρωσης», σημειώνοντας πως «αυτό έκανε, με εξαιρετικά υπεύθυνο και νηφάλιο τρόπο, από την πρώτη στιγμή, που προέκυψε το θέμα».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή