Γ. Πεταλωτής: Δεν μας χαρίστηκε κανείς και τίποτα

«Δεν τίθεται θέμα ανασχηματισμού»
Δευτέρα, 14 Μαρτίου 2011 16:31
UPD:16:40

«Διεκδικήσαμε, πείσαμε και καταφέραμε γιατί είμαστε ήδη αξιόπιστοι συνομιλητές, γιατί έχουμε λάβει τις αποφάσεις που απαιτούν οι περιστάσεις», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Πεταλωτής.

A- A A+

«Διεκδικήσαμε, πείσαμε και καταφέραμε γιατί είμαστε ήδη αξιόπιστοι συνομιλητές, γιατί έχουμε λάβει τις αποφάσεις που απαιτούν οι περιστάσεις», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Πεταλωτής σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του Συνόδου Κορυφής Των ηγετών της ΕΕ, ξεκαθαρίζοντας ότι κανείς και τίποτα δεν χαρίστηκε στη χώρα μας.

Τόνισε επίσης ότι η Ελλάδα όχι μόνο δεν αποτελεί, πλέον το πρόβλημα, αλλά αντίθετα προτείνει όπως είπε, λύσεις και αναδιαμορφώνει κρίσιμες αποφάσεις και πολιτικές που βγάζουν τη χώρα από το αδιέξοδο και διαμορφώνουν μια άλλη Ευρώπη.

Γ.Γ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ - Γ.Γ. ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Briefing Κυβερνητικού Εκπροσώπου Γ. Πεταλωτή

Briefing Κυβερνητικού Εκπροσώπου Γ. Πεταλωτή

Χαρακτήρισε επίσης «άλλη μια επιτυχία της κυβέρνησης και του ελληνικού λαού» το να μη χρειάζεται να υπάρξει συνταγματική πρόβλεψη της δημοσιονομικής μας ισορροπίας γιατί, όπως επεσήμανε «θα ήταν μια αρνητική αντιμετώπιση της χώρας μας και ένδειξη αναξιοπιστίας».

Η κυβέρνηση κατάφερε να εξαλείψει αυτό τον όρο από το σχέδιο, επισήμανε, προσθέτοντας ότι προβλέπεται νομοθετική ρύθμιση, όπως πιστεύει η ελληνική κυβέρνηση ότι μπορεί να γίνει. «Άρα, σαφώς και θα υπάρχει νομοθετική ρύθμιση ως προς την πρόβλεψη της δημοσιονομικής ισορροπίας, όχι όμως συνταγματική πρόβλεψη», πρόσθεσε.

«Φρένο» στα σενάρια για πρόωρες και ανασχηματισμό

Ο κ. Πεταλωτής επιχείρησε να βάλει για μία ακόμη φορά τέλος στα σενάρια περί ανασχηματισμού και πρόωρων εκλογών, παραπέμποντας στη σχετική αναφορά του πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου στο χτεσινό υπουργικό συμβούλιο. «Ο πρωθυπουργός βρίσκεται εδώ, συντονίζει και παρακολουθεί την κυβερνητική λειτουργία μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια», ανέφερε. «Αλίμονο αν έλεγε κανείς ότι δεν υπάρχουν ελλείψεις στην κυβερνητική μας δράση», πρόσθεσε, ενώ ερωτηθείς για το εάν υπάρχει ενδεχόμενο διορθωτικών κινήσεων σε επίπεδο ρόλων επανέλαβε ότι δεν τίθεται θέμα ανασχηματισμού και τέτοιων ζητημάτων και πως μόνο μέλημα της κυβέρνησης είναι η επιτάχυνση του έργου της.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή