Ενώπιον των εφετών ανακριτών οι έξι συλληφθέντες

Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
Τρίτη, 15 Μαρτίου 2011 13:23
UPD:16:16

Ενώπιον των εφετών ανακριτών οδηγήθηκαν τα έξι άτομα που συνελήφθησαν στο Χολαργό και τη Νέα Ιωνία Βόλου και κατηγορούνται για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση των Πυρήνων της Φωτιάς.

A- A A+

Ενώπιον των εφετών ανακριτών οδηγήθηκαν τα έξι άτομα που συνελήφθησαν στο Χολαργό και τη Νέα Ιωνία Βόλου και κατηγορούνται για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση των Πυρήνων της Φωτιάς.

Υπενθυμίζεται ότι οι τρεις εκ των συλληφθέντων (Γεώργιος Νικολόπουλο του Παναγιώτη, Νταμιάνο Μπολάνο του Πτολεμαίου και Χρήστος Τσάκαλος του Γερασίμου) ήταν ήδη καταζητούμενοι, καθώς σε βάρος τους εκκρεμούσαν κατηγορητήρια για την υπόθεση που εκδικάζεται στον Κορυδαλλό και αφορά τη συμμετοχή τους στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» και τις τρεις εκρήξεις στο σπίτι της Λούκας Κατσέλη, στο σπίτι του Παναγιώτη Χηνοφώτη, καθώς και στα γραφεία του Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης. Κατηγορίες αντιμετωπίζουν επίσης για την υπόθεση των «τρομοδεμάτων».

Σημερα αναμένεται επίσης να απαγγελθούν εναντίον τους νέες κατηγορίες για τα όπλα που εντοπίστηκαν από την αστυνομία κατά τις χθεσινές επιχειρήσεις, κατηγορίες που θα απαγγελθούν και στους υπόλοιπους τρεις συλληφθέντες, οι οποίοι, επίσης, θεωρούνται μέλη της οργάνωσης και για τον λόγο αυτό οδηγήθηκαν και αυτοί ενώπιον των Εφετών Ανακριτών που χειρίζονται την υπόθεση.

Την ίδια ώρα, στο μικροσκόπιο των αρχών έχουν μπει τα ευρήματα από τη γιάφκα του Βούλου αλλά και τα διαμερίσματα σε Χολαργό και Καλλίθεα, καθώς μεταφέρθηκαν και εξετάζονται στα εργαστήρια της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας.

Στο σπίτι της οδού Ελλησπόντου 53, στη Νέα Ιωνία Βόλου, βρέθηκαν εκτός των άλλων χειρόγραφες σημειώσεις από τις οποίες, σύμφωνα με την Αστυνομία, προκύπτει ότι προετοίμαζαν ληστεία σε τράπεζα στο Βόλο. Στο ίδιο σπίτι βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αναλυτικά τρία πολεμικά τουφέκια Καλάσνικοφ, επτά πιστόλια, ένα περίστροφο 38άρι σπέσιαλ, μεγάλος αριθμός φυσιγγίων, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, στολές της Αστυνομίας, περούκες, ένας φάρος της Αστυνομίας και ασύρματοι. Βρέθηκαν ακόμη δύο ράβδοι εκρηκτικής ύλης ΤΝΤ, βάρους 600 γραμμαρίων, επτά πλαστά Δελτία Αστυνομικής Ταυτότητας, δύο ζευγάρια πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας αυτοκίνητων, τέσσερις ασύρματες κρυφές μικροκάμερες, ζελατίνες με το υδατογράφημα των Δελτίων Αστυνομικής Ταυτότητας και ένα μηχάνημα πλαστικοποίησης.

Στο σπίτι της οδού Ορφέως, στο Χολαργό, μεταξύ άλλων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πτυσσόμενο κλομπ και σιδερογροθιές. Στο διαμέρισμα της οδού Σαπφούς στην Καλλιθέα βρέθηκαν και εξετάζονται 35 σακβουαγιάζ διαφόρων μεγεθών, αρκετά εκ των οποίων περιείχαν είδη ενδυμασίας και διαρρηκτικά εργαλεία, δύο πλαστά Δελτία Αστυνομικής Ταυτότητας, τρεις φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, ένα πιστόλι replica, πέντε μικροκάμερες, κινητά τηλέφωνα και μηχάνημα πλαστικοποίησης.

Οπως προέκυψε πάντως από τις εργαστηριακές εξετάσεις της ΕΛ.ΑΣ. τα όπλα που βρέθηκαν στη γιάφκα της Νέας Ιωνίας είναι «καθαρά» και δεν είχαν χρησιμοποιηθεί σε τρομοκρατική ενέργεια. Οι εξετάσεις ωστόσο συνεχίζονται για τυχόν ταυτοποίηση με άλλες εγκληματικές ενέργειες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή