Ιαπωνία: Δεν επιβεβαιώνεται η αναβάθμιση της σοβαρότητας του πυρηνικού ατυχήματος

Τρίτη, 15 Μαρτίου 2011 14:40

Η ιαπωνική υπηρεσία είχε κατατάξει στο επίπεδο 4 της διεθνούς κλίμακας το ατύχημα που συνέβη το Σάββατο στον αντιδραστήρα 1.

A- A A+

Η ιαπωνική Υπηρεσία Πυρηνικής Ασφάλειας δεν ανέβασε στο επίπεδο 6 της επτάβαθμης διεθνούς κλίμακας την κατάταξη του ατυχήματος του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα, όπως έκανε η γαλλική Αρχή Πυρηνικής Ασφάλειας, δήλωσε αξιωματούχος της.

«Εδώ δεν γίνεται συζήτηση για αύξηση της κατάταξης του ατυχήματος στο σταθμό της Φουκουσίμα», δήλωσε ο υπεύθυνος αυτός, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Ο πρόεδρος της γαλλικής Αρχής Πυρηνικής Ασφάλειας Αντρέ-Κλοντ Λακόστ ανακοίνωσε πως το πυρηνικό συμβάν στη Φουκουσίμα κατατάσσεται πλέον στο επίπεδο 6 της διεθνούς κλίμακας και πρόσθεσε πως το κέλυφος του αντιδραστήρα 2 του σταθμού «δεν είναι πλέον αδιαπέραστο».

Η ιαπωνική υπηρεσία είχε ανακοινώσει από την πλευρά της το πρωί ότι το κέλυφος αυτό δεν έχει τρυπήσει, έπειτα από την έκρηξη που σημειώθηκε στο επίπεδο του αντιδραστήρα 2.

Η ιαπωνική υπηρεσία είχε κατατάξει στο επίπεδο 4 της διεθνούς κλίμακας το ατύχημα που συνέβη το Σάββατο στον αντιδραστήρα 1.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή