Αντ. Σαμαράς: Επανόρθωση σφαλμάτων οι αποφάσεις των Βρυξελλών

Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2011 11:07

Επανόρθωση σφαλμάτων χαρακτήρισε ο Αντώνης Σαμαράς τις αποφάσεις που ελήφθησαν στις Βρυξέλλες την περασμένη Παρασκευή, τονίζοντας πως αυτές είναι μια μορφή ανακούφισης, δεν μπορούν όμως να αποτελούν πηγή πανηγυρισμών.

A- A A+

Επανόρθωση σφαλμάτων χαρακτήρισε ο Αντώνης Σαμαράς τις αποφάσεις που ελήφθησαν στις Βρυξέλλες την περασμένη Παρασκευή, τονίζοντας πως αυτές είναι μια μορφή ανακούφισης, δεν μπορούν όμως να αποτελούν πηγή πανηγυρισμών.

Από το βήμα της Βουλής, άσκησε έντονη κριτική στον Πρωθυπουργό για το γεγονός ότι κατέφυγε στο μνημόνιο, κατηγορώντας τον πως πέρυσι δεν διαπραγματεύτηκε το παραμικρό και υποστηρίζοντας πως σήμερα διορθώνονται τα περυσινά λάθη.

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

«Όλες οι χώρες που έχουν πρόβλημα προσπαθούν αν αποφύγουν το μνημόνιο, παίρνουν διαθρωτικά μέτρα μόνες τους και κυρίως διαπραγματεύονται», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Δεν μπορείτε να πανηγυρίζετε επειδή έχετε πέσει έξω σε όλες σας τις προβλέψεις», είπε μεταξύ άλλων και συμπλήρωσε ότι «η πραγματική εξυγίανση που μπορεί να γίνει μόνο με ανάκαμψη και ανάπτυξη». Τόνισε ακόμη ότι με τις νέες αποφάσεις «ανοίγονται δρόμοι για να υπάρξει μια μόνιμη εξάρτηση και μια μόνιμη ανάγκη μνημονίων».

Κλιμακώνοντας την επίθεσή του και απευθυνόμενος στον κ. Παπανδρέου, ο κ. Σαμαράς σημείωσε: «Εσείς είστε το πρόβλημα, τα δικά σας πρόσφατα λάθη πληρώνει αυτός ο τόπος, εσείς συκοφαντήσατε τη χώρα, εσείς επιλέξατε το ΔΝΤ».

Επιπλέον, ο πρόεδρος της ΝΔ εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι παρά τις αποφάσεις για επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων και μείωσης του επιτοκίου, θα έρθουν «νέα μέτρα και νέες περικοπές που θα χτυπήσουν την ήδη παραλυμένη οικονομία».

«Η ύφεση», πρόσθεσε, «έχει φτάσει στα χειρότερα επίπεδα μετά το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, αυτό συνέβη γιατί η πολιτική σας παγίδευσε τη χώρα σε ύφεση και ελλείμματα».

Παράλληλα, ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν παρέλειψε να ασκήσει έντονη κριτική και για το ζήτημα των αποκρατικοποιήσεων, για τις οποίες η κυβέρνηση έχει δεσμευθεί να δώσει πλήρη κατάλογο έως τη σύνοδο της 25ης Μαρτίου.

«Όταν σε πιέζουν τότε αναγκάζεσαι να τα δώσεις όσο όσο», υποστήριξε και αναφερόμενος στην πρόταση που είχε κάνει πέρυσι η ΝΔ για αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας συμπλήρωσε: «Τότε χλευάσατε την πρότασή μας, τώρα σας την επιβάλουν ως εκποίηση βιαστικά και όσο όσο».

«Μας ειρωνευόσασταν που λέγαμε να μειώσουμε το έλλειμμα σε δυο χρόνια τώρα δεσμεύεστε να βγάλετε πλεονάσματα σε δύο χρόνια», τόνισε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή