Αλ. Παπαρήγα: Έρχονται νέα βάρβαρα μέτρα

Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2011 11:26
UPD:12:48

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής η γ.γ της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, κατηγορώντας την ότι λέει ψέματα για το αν θα παρθούν νέα μέτρα.

A- A A+

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής η γ.γ της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, κατηγορώντας την ότι λέει ψέματα για το αν θα παρθούν νέα μέτρα.

«Ο Πρωθυπουργός λέει τη μισή αλήθεια ότι η διαπραγμάτευση ήταν σκληρή και δύσκολη. Δεν ήταν δύσκολη η διαπραγμάτευση, αλλά τα νέα μέτρα που θα πάρετε σε βάρος του λαού και το πώς θα μοιράσετε τη χασούρα», τόνισε, αναφερόμενη στα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής.

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Η κ. Παπαρήγα κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση ότι προχώρησε σε εκτεταμένες παραχωρήσεις προνομίων στο κεφάλαιο, με κυριότερη όπως είπε τις φοροαπαλλαγές. Το κεφάλαιο, επισήμανε, είναι αυτό που δημιουργεί το χρέος, ο «βρυκόλακας του λαού», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Υπογράμμισε επίσης ότι το Κομμουνιστικό Κόμμα δεν αναγνωρίζει ούτε ένα ευρώ από το χρέος. «Εμείς το χρέος δεν το διαχωρίζουμε. Για εμάς όλο το χρέος το γέννησε το κεφάλαιο, ο ανταγωνισμός, οι Ολυμπιακοί Αγώνες, οι φοροαπαλλλαγές», πρόσθεσε και συνέχισε: «Όλο είναι παράνομο και τέτοιο πρέπει να καταγραφεί στη συνείδηση του ελληνικού λαού.

Στη δευτερολογία της, η κ. Παπαρήγα ξεκαθάρισε ότι το ΚΚΕ δεν πρόκειται να δώσει καμία συναίνεση. Δεν είναι πατριωτικό καθήκον να σταθούμε δίπλα στην οποιανδήποτε ελληνική κυβέρνηση που διαπραγματεύεται για τα συμφέροντα του κεφαλαίου, υπογράμμισε.

Εκανε επίσης λόγο για εύθραστη πολιτική συμφωνία που έγινε στις Βρυξέλλες και θα επικυρωθεί στις 25 Μαρτίου στη Σύνοδο Κορυφής, εκτιμώντας ωστόσο ότι «δεν θα κρατήσει πολύ, λόγω των οξύτατων ανταγωνισμών που υπάρχουν ανάμεσα στα κράτη μέλη της ΕΕ».

Πρόκειται, όπως είπε για μια πολιτική συμφωνία που δεν πατάει στην οικονομική καπιταλιστική πραγματικότητα, ενώ κάλεσε τον ελληνικό λαό να λάβει υπόψη του αυτή τη παράμετρο και να παλέψει για να αποτρέψει τα χειρότερα που είναι προσχεδιασμένα σε βάρος του.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή