Αλ. Τσίπρας: Μετάθεση της επικείμενης χρεοκοπίας

Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2011 11:33
UPD:12:01

«Τι είδους επιτυχία είναι αυτή για να πανηγυρίζουμε την επιμήκυνση που ούτως ή άλλως είχε προδιαγραφεί;», διερωτήθηκε ο κ. Τσίπρας.

A- A A+

Αποφάσεις για τη μετάθεση της επικείμενης χρεοκοπίας της χώρας μας που δεν επιτρέπουν πανηγυρισμούς χαρακτήρισε ο Αλέξης Τσίπρας τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 11ης Μαρτίου και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι αντιμετωπίζει επικοινωνιακά την επικείμενη καταστροφή.

«Χωρίς δομικές αλλαγές στην αρχιτεκτονική της ευρωζώνης καμία επιμήκυνση και καμία μικροαλλαγή των όρων δεν πρόκειται να σταματήσει την κρίση», υποστήριξε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

«Τι είδους επιτυχία είναι αυτή για να πανηγυρίζουμε την επιμήκυνση που ούτως ή άλλως είχε προδιαγραφεί;», διερωτήθηκε ο κ. Τσίπρας και συμπλήρωσε πως με τα νέα δεδομένα το μνημόνιο το οποίο η κυβέρνηση παρουσίαζε πριν από 10 μήνες ως σωτηρία, «θα είναι σε διάρκεια τουλάχιστον έως το 2023».

«Κερδίζω σε μία διαπραγμάτευση σημαίνει αποσπώ από τον αντίπαλο κάτι που δεν έχει συμφέρον να δώσει. Δεν κερδίσαμε τίποτα», είπε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας πως ο Πρωθυπουργός κράτησε σκληρή στάση μόλις λίγα 24ωρα.

«Είχαμε την εντύπωση ότι θα κρατούσε (η σκληρή στάση ως τις 25 Μαρτίου. Γιατί οι Ιρλανδοί δεν ενέδωσαν; Και τους εγκαλείτε; Οι ιρλανδοί δεν βιάστηκαν να παραδοθούν άνευ όρων, όπως παραδοθήκατε εσείς», τόνισε.

Ανέφερε ακόμη ότι έρχεται νέο σκληρό πακέτο μέτρων ύψους 25 δισ. έως το 2015 και διερωτήθηκε πώς θα υπάρξει ύπαρξη 50 δισ. εάν δεν πωληθεί δημόσια γη και περιουσία.

«Δεν δικαιούστε να πανηγυρίζετε και δεν δικαιούστε να μη λέτε την αλήθεια στον ελληνικό λαό. Οφείλετε να ζητήσετε τουλάχιστον την κρίση του λαού για επιλογές που αφορούν όχι εμάς εδώ αλλά τα παιδιά και τα εγγόνια μας», κατέληξε ο κ. Τσίπρας.

«Την ίδια στιγμή που ο Παπανδρέου πανηγυρίζει ο κ. Γιούνκερ δηλώνει ότι το Σύμφωνο για το ευρώ είναι καταδικασμένο να αποτύχει. Είναι προφανές ότι ο ο Πρωθυπουργός δεν πήγε στις Βρυξέλλες για να διαπραγματευτεί, διότι είχε ήδη δώσει τη συγκατάθεσή του ότι θα στηρίξει την κ. Μέρκελ», τόνισε κατά τη δευτερολογία του.

Κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση ενώ έχει ήδη προεξοφλήσει ότι θα βυθίσει την κοινωνία στη δίνη της κρίσης, συνεχίζει, όπως είπε, με δική του επιλογή αυτήν την «αδιέξοδη πολιτική εξυπηρέτησης της εγχώριας διαπλοκής και της διεθνούς τοκογλυφίας».

Εκανε ακόμη λόγο για σκηνικό ελεγχόμενης πτώχευσης, με στόχο να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογική αναμέτρηση. Με τον τρόπο αυτό, υποστήριξε, η κυβέρνηση προσδοκά να βγάλει μια ελεγχόμενη συναίνεση, η οποία με τη σειρά της θα οδηγήσει, όπως είπε, σε ελεγχόμενη χρεοκοπία.

«Αυτό είναι το παιχνίδι που στήσατε με σφήνα τον κ. Καρατζαφέρη», πρόσθεσε, απευθυνόμενος στον κ. Παπανδρέου, κατηγορώντας τον ότι σκόπιμα δημιουργήσε κλίμα απογοήτευσης και χαμηλών προσδοκιών πριν τη Σύνοδο Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή