ΕΕΑΕ: Επιδεινούμενη η κατάσταση στην Ιαπωνία

Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2011 12:32

Η κατάσταση στην Ιαπωνία βαίνει επιδεινούμενη, σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας. Αυξητικές τάσεις στα επίπεδα ραδιενέργειας τόσο στο πυρηνικό σταθμό της Ιαπωνίας, όσο και στις γειτονικές πόλεις.

A- A A+

Η κατάσταση στην Ιαπωνία βαίνει επιδεινούμενη, σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας (ΕΕΑΕ). Αυξητικές τάσεις στα επίπεδα ραδιενέργειας τόσο στο πυρηνικό σταθμό της Ιαπωνίας, όσο και στις γειτονικές πόλεις.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΕΑΕ, τα καταγραφόμενα επίπεδα ραδιενέργειας στο χώρο του σταθμού Φουκουσίμα εμφανίζουν αυξητικές τάσεις και σύμφωνα με τις τελευταίες διαθέσιμες τιμές (σήμερα στις 04:00 ώρα Ελλάδος), η δόση ακτινοβολίας στην πύλη του πυρηνικού σταθμού Fukushima Daiichi κυμαινόταν στα 3 mSv/h (3.000μSv/h).

Αυξημένα είναι και τα επίπεδα ραδιενέργειας στις γειτονικές προς το σταθμό πόλεις. Όπως προκύπτει από τις διαθέσιμες τιμές που καταγράφηκαν χθες σε πόλεις που βρίσκονται εκτός της ζώνης αποκλεισμού των 30 χιλιομέτρων, η μέγιστη τιμή (19 μSv/h) ήταν στην πόλη της Φουκουσίμα, περίπου 70 χλμ. από τον πυρηνικό σταθμό Fukushima Daiichi.

Οι προσπάθειες αντιμετώπισης των σοβαρών τεχνικών προβλημάτων στις μονάδες του πυρηνικού σταθμού Fukushima Daiichi συνεχίζονται, προσθέτει η ΕΕΑΕ και όπως επισημαίνει, η κατάσταση μεταβάλλεται συνεχώς, με αποτέλεσμα η πληροφόρηση να είναι αποσπασματική.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή