Μπαχρέιν: Αρματα μαχης στους δρόμους της πρωτεύουσας

Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2011 14:29
UPD:16:01

Αρματα μάχης και τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού κινούνται προς την οδό Μπουντάγια, όπου αναμενόταν να γίνει η διαδήλωση.

A- A A+

Ο στρατός του Μπαχρέιν ανακοίνωσε σήμερα απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 4 μμ ως τις 4 πμ σε μεγάλο τμήμα της πρωτεύουσας Μανάμα και απαγόρευσε όλες τις δημόσιες συγκεντρώσεις και τις διαδηλώσεις σ' όλη τη χώρα.

Αξιωματικός που εμφανίσθηκε στην τηλεόραση προχώρησε στην ανακοίνωση αφού το κίνημα της νεολαίας είχε καλέσει προηγουμένως τους πολίτες να διαδηλώσουν στις 3.30 μμ (τοπική ώρα).

Η απαγόρευση της κυκλοφορίας καλύπτει την περιοχή του Σιφ Μολ, της πλατείας του Μαργαριταριού, του οικονομικού κέντρου και των διπλωματικών αντιπροσωπειών.

Αρματα μάχης και τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού κινούνται προς την οδό Μπουντάγια, όπου αναμενόταν να γίνει η διαδήλωση.

Στο μεταξύ, έγινε γνωστό πως ένας τρίτος αστυνομικός σκοτώθηκε σήμερα αφού διαδηλωτές έπεσαν επάνω του με αυτοκίνητο στη διάρκεια της καταστολής των διαδηλώσεων από την αστυνομία, σύμφωνα με νοσοκομειακή πηγή. Τέσσερις αστυνομικοί νοσηλεύονται με τραύματα από μαχαίρι, αλλά κανένας τους δεν αντιμετωπίζει κίνδυνο, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με πηγές της αντιπολίτευσης, πέντε διαδηλωτές έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της καταστολής.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή