Εντονη αντίδραση Ελλήνων ευρωβουλευτών για δηλώσεις του Σκοπιανού αναπληρωτή πρωθυπουργού

Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2011 18:45
UPD:19:56
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

A- A A+

Την έντονη αντίδραση των Ελλήνων ευρωβουλευτών Μαριλένας Κοππά ( ΠΑΣΟΚ ), Μαριέττας Γιαννάκου και Γιώργου Κουμουτσάκου (ΝΔ) προκάλεσαν οι προκλητικές δηλώσεις του αναπληρωτή πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ, ο οποίος υποστήριξε πως η χώρα μας αλλάζει διαρκώς το διαπραγματευτικό πλαίσιο για την επίλυση του προβλήματος με το όνομα της γειτονικής χώρας.

Συγκεκριμένα, υποστήριξε ενώπιον της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου ότι: «Η Ελλάδα αλλάζει διαρκώς το διαπραγματευτικό πλαίσιο: στην αρχή ζητούσε σύνθετη ονομασία, μετά σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό, μετά η επιλογή να περιοριστεί μόνο στο Ανω ή Βόρεια. Τελευταία ανέσυρε το χαρτί του "erga omnes"».

Σε κοινή τους δήλωση οι ευρωβουλευτές κατηγορούν το Σκοπιανό αξιωματούχο για διαστρέβλωση της πραγματικότητας και προειδοποιούν τη γειτονική χώρα για την τύχη της ευρωπαϊκής της προοπτικής:

«Οι προσπάθειες του Αναπληρωτή Πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ να αλλοιώσει την πραγματικότητα, αποδεικνύει την αδιάλλακτη στάση που συνεχίζει να τηρεί η πολιτική ηγεσία της γείτονος χώρας. Η Ελλάδα έχει κάνει τα βήματα που της αναλογούσαν στη διαδικασία διαπραγμάτευσης με βάση τις αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνών. Εντός αυτού του πλαισίου η Ελλάδα διαπραγματεύεται και συνεχίζει τις συνομιλίες. Εάν η ηγεσία της ΠΓΔΜ δεν δείξει διάθεση προσαρμογής στα δεδομένα και πνεύμα συμβιβασμού, είναι βέβαιο ότι η ευρωπαϊκή της πορεία τίθεται εν αμφιβόλω, από δική της υπαιτιότητα».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή