Κύπελλο Ελλάδας: ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 0-1

Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2011 23:15
UPD:23:49

A- A A+

Η ΑΕΚ νίκησε τον ΠΑΟΚ με 1-0 μέσα στην Τούμπα και πήρε την πρόκριση για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος, όμως το παιχνίδι, όπως και το ντέρμπι των «αιωνίων» πριν από περίπου ένα μήνα, αμαυρώθηκε από τα επεισόδια που προκάλεσαν οπαδοί των γηπεδούχων στο τέλος του 90λεπτου.

Όλα ξεκίνησαν λίγο πριν αρχίσουν να μετρούν οι καθυστερήσεις. Η νίκη της Ένωσης έδειχνε σχεδόν βέβαιη. Ο Μάκης Χάβος και οι ποδοσφαιριστές του έμοιαζαν να έχουν αποδεχθεί το αναπόφευκτο και περίμεναν σχεδόν καρτερικά το σφύριγμα της λήξης. Δυστυχώς, δεν ίσχυε το ίδιο και για κάποιους εκατοντάδες χούλιγκαν, που είχαν καταφέρει να παρεισφρήσουν στο γήπεδο, αποφασισμένοι να δουν την ομάδα τους να νικάει ή ο αγώνας να μην τελειώσει ποτέ. Αφού το πρώτο δεν συνέβη, επέλεξαν να κάνουν πράξη το δεύτερο, εμπνευσμένοι από την ατιμωρησία των «συναδέλφων» τους στο Καραϊσκάκη και στα άλλα γήπεδα ανά την επικράτεια.

Μπαίνοντας στον αγωνιστικό χώρο, πρώτο τους μέλημα ήταν να επιτεθούν στον πάγκο της ΑΕΚ. Οι ποδοσφαιριστές κατάφεραν και γλίτωσαν, τρέχοντας προς τα αποδυτήρια και με την επέμβαση των σεκιούριτι και έτσι οι ανεγκέφαλοι αποφάσισαν να στρέψουν την προσοχή τους στα άτομα του τηλεοπτικού συνεργείου, που εργάζονταν για τη μετάδοση του αγώνα. Το χάος επικράτησε και αντί για ποδοσφαιρικό θέαμα, όλος ο κόσμος έμεινε να παρακολουθεί μια ζούγκλα.

Ο διαιτητής της συνάντησης, Σταύρος Μάνταλος, αντί να βάλει τέλος σε αυτό το άθλιο σκηνικό, περίμενε λίγα λεπτά μέχρι οι χούλιγκαν να δεήσουν να απομακρυνθούν, προκειμένου να ξαναβάλει τις ομάδες στο γήπεδο να αλλάξουν δυο πάσες, για να σφυρίξει χωρίς τύψεις της λήξη. Σε περίπτωση που το παιχνίδι δεν έληγε ποτέ, ο ΠΑΟΚ κινδύνευε με πολύ πιο σοβαρή τιμωρία, απ' αυτή που θα αντιμετωπίσει τώρα και φαίνεται πως δεν ήθελε να έχει μια τέτοια υποσημείωση στο βιογραφικό του.

Το μπαρούτι, βέβαια, μύριζε πολύ πριν την έκρηξη. Δυο φορές ο Αθηναίος ρέφερι είχε αναγκαστεί να σταματήσει το ματς και γι' αυτό όφειλε να ήταν καλύτερα προετοιμασμένος. Η πρώτη ήταν μόλις στο 7ο λεπτό. Ο Σκόκο πήγε να εκτελέσει ένα κόρνερ και οι οπαδοί των γηπεδούχων άρχισαν να του πετάνε αντικείμενα. Η δεύτερη διακοπή ήταν μεγαλύτερης διάρκειας (τετράλεπτη) και μέρος του δεύτερου ημιχρόνου. Στο 56' ένα καπνογόνο έκαψε τα δίχτυα της εστίας της ΑΕΚ και ένα δεύτερο τη μπλούζα του τερματοφύλακά της, Σάχα. Ευτυχώς, τα χειρότερα αποφεύχθησαν.

Όσο για το παιχνίδι, δεν υπάρχουν και πολλά που να μπορεί να πει κανείς γι' αυτό, μετά απ' όσα συνέβησαν. Το θέαμα ήταν μάλλον φτωχό και απλώς κέρδισε η ομάδα που δεν την βάρυνε το άγχος της έδρας.

Το μοναδικό γκολ της συνάντησης πέτυχε ο Τραϊανός Δέλλας τρία λεπτά μετά την έναρξη της επανάληψης με πολύ όμορφη κεφαλιά-ψαράκι μετά από εκτέλεση φάουλ του Σκόκο.

Στο υπόλοιπο διάστημα οι δυο ομάδες δεν κατάφεραν να βγάλουν τα προσόντα τους στον αγωνιστικό χώρο. Στο 38' ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να είχε ανοίξει το σκορ, αλλά απέναντι από τον Σάχα ο Ίβιτς πλάσαρε άουτ, ενώ η Ένωση απάντησε δυο λεπτά αργότερα με κεφαλιά του Σκόκο που έφυγε λίγο άουτ. Πέρα αυτών, τίποτε.

Η ΑΕΚ θα έχει πλέον την ευκαιρία να διεκδικήσει τον πρώτον της τίτλο μετά από εννέα ολόκληρα χρόνια. Στον τελικό της 30ης Απριλίου στο ΟΑΚΑ θα βρει απέναντί της τον πρωτάρη Ατρόμητο.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Χάβος): Κρέσιτς, Λίνο, Κοντρέρας, Τσιρίλο, Σνάουτσνερ (72' Τσουκαλάς), Γκαρσία, Βιτόλο (80' Φωτάκης), Σαλπιγγίδης, Βιεϊρίνια, Ίβιτς (69' Κουτσιανικούλης), Μουσλίμοβιτς

ΑΕΚ (Χιμένεθ): Σάχα, Γεωργέας, Δέλλας, Ματέος, Καράμπελας (32' Λαγός), Ντιόπ, Μάκος (82' Καφές), Σκόκο, Μίτσελ, Λυμπερόπουλος (68' Γκερέιρο), Μπλάνκο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις