Σούπερ Λίγκα: Ντέρμπι-τίτλου και μάχες για play off και σωτηρία

Παρασκευή, 18 Μαρτίου 2011 13:59
UPD:14:09

Οι «ερυθρόλευκοι» μπορεί να μην κατάφεραν να πανηγυρίσουν το πρωτάθλημα στην Τούμπα, αλλά θα έχουν την ευκαιρία να το κάνουν μπροστά στον κόσμο τους, που εξάντλησε όλα τα εισιτήρια του παιχνιδιού.

A- A A+

Το ντέρμπι-φιέστα τίτλου του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη αναμένεται να συγκεντρώσει τα περισσότερα βλέμματα στην 27η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας, όμως το μεγαλύτερο ενδιαφέρον κρύβουν η μάχες για μια θέση στα play off και την αποφυγή του υποβιβασμού.

Οι «ερυθρόλευκοι» μπορεί να μην κατάφεραν να πανηγυρίσουν το πρωτάθλημα στην Τούμπα, αλλά θα έχουν την ευκαιρία να το κάνουν μπροστά στον κόσμο τους, που εξάντλησε όλα τα εισιτήρια του παιχνιδιού. Η Ένωση, βέβαια, κάθε άλλο παρά απλός αντίπαλος είναι και το συμφέρον της δεν της επιτρέπει να εμφανιστεί αδιάφορη, αφού παλεύει ακόμα για το όσο καλύτερο πλασάρισμά της στα play off, ενώ θα έχει και το ψυχολογικό προβάδισμα μετά την πρόκρισή της στον τελικό του Κυπέλλου.

Δεύτερο πιο σημαντικό ματς αυτό της ΑΕΛ με τον Εργοτέλη στο AEL FC Arena. Η ανατροπή των Λαρισαίων στη Νέα Σμύρνη την περασμένη Κυριακή δείχνει πως δεν έχουν αποδεχθεί ακόμα τον υποβιβασμό τους και θα παλέψουν για τη νίκη, την ώρα που ο Εργοτέλης θέλει τουλάχιστον ισοπαλία για να μη μπλέξει σε περιπέτειες.

Εκ διαμέτρου αντίθετα θα είναι τα συναισθήματα στο Περιστέρι. Ο Ατρόμητος με τη ψυχολογία στα ύψη μετά την πρόκρισή του στον τελικό του Κυπέλλου, υποδέχεται ένα τσακισμένο από την απογοήτευση ΠΑΟΚ. Και οι δυο αντίπαλοι θέλουν τη νίκη, για τους δικούς τους όμως σκοπούς. Οι γηπεδούχοι γιατί κινδυνεύουν, οι φιλοξενούμενοι για τα play off.

Το μεγάλο ντέρμπι, πάντως, για την πεντάδα είναι το Καβάλα-Ολυμπιακός Βόλου. Τα πράγματα εδώ είναι σχετικά. Με τις δυο ομάδες να ισοβαθμούν στην 5η θέση, ο νικητής παίρνει τεράστιο προβάδισμα για να βρεθεί στα play off και ο χαμένος χάνεται, ενώ σε περίπτωση ισοπαλία κερδισμένος ίσως είναι ο Αρης!

Οι «κίτρινοι» τρέχουν για να προλάβουν να συμμαζέψουν τα ασυμμάζευτα και ελπίζουν να συνεχίσουν την αντεπίθεσή τους -που ξεκίνησε την περασμένη αγωνιστική στην Κέρκυρα- με νίκη επί του υποβιβασμένου και αδιάφορου Πανσερραϊκού στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Παρόμοια παιχνίδια είναι το Ξάνθη-Αστέρας Τρίπολης και Ηρακλής-Πανιώνιος. Και στις δυο αναμετρήσεις οι γηπεδούχοι απεύχονται μια απώλεια βαθμών, που θα τους βάλει σε δύσκολη θέση, όμως οι φιλοξενούμενοι καίγονται για νίκη, που θα τους επιτρέψει να κάνουν ένα ακόμα βήμα προς την σωτηρία.

Σε μια καλή εμφάνιση προσβλέπει ο αδιάφορος Παναθηναϊκός κόντρα στην Κέρκυρα, η οποία όμως νιώθει τη θηλιά του υποβιβασμού να σφίγγει επικίνδυνα στο λαιμό της.

Καθώς έχουμε μπει πλέον στην τελική φάση της κανονικής περιόδου όλοι οι αγώνες έχουν ορισθεί να διεξαχθούν την ίδια μέρα και την ίδια ώρα: Κυριακή 19:00.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 27ης αγωνιστικής:

ΞΑΝΘΗ - ΑΣΤ.ΤΡΙΠΟΛΗΣ 19:00 NET

ΑΡΗΣ - ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ 19:00 HIGH/TS

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ. - Π.Α.Ο.Κ. 19:00 NS3

ΗΡΑΚΛΗΣ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 19:00 NS6 (Β')

ΚΑΒΑΛΑ - ΟΛΥΜΠ. ΒΟΛΟΥ 19:00 NS4

ΛΑΡΙΣΑ - ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΝΩΣΙΣ 19:00 NS7

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - A.E.K. 19:00 NET

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΚΕΡΚΥΡΑ 19:00 NS1

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις