ΕΕΑΕ: Σε ετοιμότητα για τυχόν επιπτώσεις από το πυρηνικό ατύχημα στην Ιαπωνία

Παρασκευή, 18 Μαρτίου 2011 14:01

Όπως τόνισε σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με την υπουργό Παιδείας, ο πρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας κ. Χουσιάδας η κατάσταση παραμένει σοβαρή, ωστόσο η τελευταία πληροφόρηση από το Διεθνή Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ) ίσως δικαιολογεί και κάποια συγκρατημένη αισιοδοξία.

A- A A+

Σε πλήρη ετοιμότητα για την αντιμετώπιση των όποιων δευτερευόντων επιπτώσεων, που μπορεί να υπάρξουν από το πυρηνικό ατύχημα στην Ιαπωνία βρίσκεται η Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας (ΕΕΑΕ), σύμφωνα με τον πρόεδρό της, Χρ. Χουσιάδα.

Όπως τόνισε σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με την υπουργό Παιδείας, ο κ. Χουσιάδας η κατάσταση παραμένει σοβαρή, ωστόσο η τελευταία πληροφόρηση από το Διεθνή Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ) ίσως δικαιολογεί και κάποια συγκρατημένη αισιοδοξία.

Σημείωσε ακόμη ότι οι επιστήμονες της Επιτροπής βρίσκονται, ήδη, στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», όπου γίνονται οι τελευταίες διευθετήσεις για τους καθαρά «προληπτικούς και συντηρητικούς», όπως είπε, ελέγχους.

Ο έλεγχος εξήγησε, δεν είναι εντελώς απαραίτητος, εκτός αν κάποιος θεωρεί ότι βρέθηκε κοντά στην περιοχή του ατυχήματος, στο βόρειο μέρος της Ιαπωνίας. Οι ταξιδιώτες που το επιθυμούν, μπορούν να δηλώνουν πρώτα πού βρίσκονταν στην Ιαπωνία και σε περίπτωση που βρίσκονταν μακριά από τον τόπο του συμβάντος, ο έλεγχος μπορεί να είναι μέχρι και περιττός.

Από την πλευρά της, η κ. Διαμαντοπούλου διαβεβαίωσε ότι έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα και υπάρχει σε καθημερινή βάση ενημέρωση του κοινού και της Πολιτείας.

Α. Διαμαντοπούλου: H EEAE συμβουλεύει, ενημερώνει και προτείνει μέτρα

Α. Διαμαντοπούλου: H EEAE συμβουλεύει, ενημερώνει και προτείνει μέτρα

Αναφέρθηκε συγκεκριμένα στις οδηγίες προς τους Έλληνες ναυτιλλόμενους στην Ιαπωνία, στις οδηγίες από το Υπουργείο Εξωτερικών προς τους Έλληνες της Ιαπωνίας και τους ταξιδιώτες που έρχονται στην Ελλάδα, όπως και σε θέματα που αφορούν στον έλεγχο τροφίμων από την Ιαπωνία.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή