ΕΦΕΤ: Προληπτικοί έλεγχοι σε κάθε προϊόν με προέλευση την Ιαπωνία

Παρασκευή, 18 Μαρτίου 2011 16:19
A- A A+

Προληπτικούς ελέγχους στα σύνορα της χώρας σε κάθε προϊόν με προέλευση την Ιαπωνία διενεργεί ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (Ε.Φ.Ε.Τ.) ήδη από τις 16/3/2011, σε συνεργασία με τις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες, (Σταθμοί Υγειονομικού Κτηνιατρικού Ελέγχου / Περιφερειακά Κέντρα Προστασίας Φυτών & Ποιοτικού Ελέγχου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Γενικό Χημείο του Κράτους).

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, τα προϊόντα εξετάζονται για τα επίπεδα ραδιενέργειας στο Εργαστήριο Ραδιενέργειας - Περιβάλλοντος του «ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος» και μέχρι σήμερα οι διενεργούμενοι έλεγχοι δεν εντόπισαν εισαγωγές σχετικών προϊόντων.

Επιπλέον, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΕΦΕΤ, οι ιαπωνικές αρχές ενημέρωσαν ότι έχουν προβεί σε σχετικούς ελέγχους σε προϊόντα στη χώρα τους και μέχρι σήμερα τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά ως προς την ύπαρξη ραδιενέργειας.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. σημειώνει ότι βρίσκεται σε άμεση συνεργασία τόσο με τις ανωτέρω αρμόδιες ελληνικές αρχές όσο και με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το FAO / WHO και θα ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό για οποιαδήποτε εξέλιξη.

Σχετική ενημέρωση υφίσταται και στην ιστοσελίδα του ΕΦΕΤ www.efet.gr.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή