Γ. Παπανδρέου: Αποφασιστικότητα για την εφαρμογή της εκεχειρίας

Αντιδράσεις για το ρόλο της Ελλάδας στη στρατιωτική επέμβαση
Σάββατο, 19 Μαρτίου 2011 17:35
UPD:23:58
EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΦΙΛΗΣ

A- A A+

«Η σημερινή συνάντηση έδειξε την αποφασιστικότητα της διεθνούς κοινότητας για την εφαρμογή των αποφάσεων του ΟΗΕ, ειδικότερα βεβαίως για την προστασία ανθρώπινων ζωών στη Λιβύη και βεβαίως την ανάγκη της εφαρμογής μίας εκεχειρίας», δήλωσε μετά τη σύνοδο του Παρισίου, όπου συμμετείχε, ο Πρωθυπουργός.

«Δυστυχώς», πρόσθεσε, «παρά τις διαβεβαιώσεις του καθεστώτος στη Λιβύη ότι θα εφαρμοστούν οι αποφάσεις και ότι θα εφαρμοστεί η εκεχειρία αυτά διαψεύδονται από την πραγματικότητα, από τις πράξεις τους, πράξεις βίας».

«Γι’αυτό και θα κινηθεί η διεθνής κοινότητα για την εφαρμογή αυτών των αποφάσεων», κατέληξε ο κ. Παπανδρέου. Την έντονη αντίθεσή τους στην εμπλοκή της χώρας μας στην στρατιωτική επέβαση στη Λιβύη εξέφρασαν τα κόμματα της Αριστεράς και ο ΛΑΟΣ.

WWW.PRIMEMINISTER.GR
Δήλωση Γ. Παπανδρέου για τη Λιβύη

Δήλωση Γ. Παπανδρέου για τη Λιβύη

ΚΚΕ

Ακρως επικίνδυνη για το λαό χαρακτηρίζει το ΚΚΕ την «απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να στηρίξει και να συμμετέχει στη σφαγή και το διαμελισμό της Λιβύης με αεροπλάνα, ελικόπτερα, πλοία, τις βάσεις και άλλες διευκολύνσεις, με γνώμονα τα ειδικά και γενικότερα συμφέροντα της πλουτοκρατίας».

Επιπλέον, το Κομμουνιστικό Κόμμα κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «εμπλέκει την Ελλάδα σε ένα νέο γύρο οξυμμένων ανταγωνισμών και ιμπεριαλιστικών πολέμων στην περιοχή».

Μεγάλες ευθύνες καταλογίζει και στη ΝΔ, αλλά και τα κόμματα του Καρατζαφέρη και της Μπακογιάννη, που «συμφωνούν με τον ληστρικό πόλεμο και με την ελληνική συμμετοχή».

ΛΑΟΣ

«Μέχρι σήμερα δεν έχει σκοτωθεί Άραβας από Ελληνικά όπλα», παρατηρεί ο ΛΑΟΣ και διερωτάται: «Γιατί θα πρέπει να γίνει τώρα η αρχή;»

ΣΥΡΙΖΑ

«Ως ΣΥΡΙΖΑ είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι στη στρατιωτική επέμβαση στη Λιβύη», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και συμπληρώνει: «Η βαρβαρότητα του καθεστώτος Καντάφι δεν αντιμετωπίζεται με τη βαρβαρότητα μιας ΝΑΤΟϊκής επέμβασης. Οι συνέπειες θα είναι τραγικές για όλη τη Μεσόγειο».

«Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι στην εμπλοκή της Ελλάδας με οποιοδήποτε τρόπο, στη χρησιμοποίηση των εδαφών της και της βάσης της Σούδας», σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Δημοκρατική Αριστερά

«Η χώρα μας δεν πρέπει να εμπλακεί με τον οποιοδήποτε τρόπο σε πολεμικές διαμάχες, λόγω και της ιδιαιτερότητάς της στην ευρύτερη περιοχή», παρατηρεί ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Φώτης Κουβέλης.

«Ο μόνος ρόλος της πρέπει να είναι η συμμετοχή της σε ειρηνευτικές διαδικασίες», συμπληρώνει ο κ. Κουβέλης.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή