Υεμένη: Ο πρόεδρος έπαψε την κυβέρνηση

Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2011 10:49
UPD:14:55

Ο πρόεδρος της Υεμένης Αλί Αμπντάλα Σάλεχ ζήτησε από όλους τους υπουργούς και τον πρωθυπουργό να λειτουργήσουν προσωρινά ώς μεταβατική κυβέρνηση μέχρι νεωτέρας εντολής του.

A- A A+

Ο πρόεδρος της Υεμένης Αλί Αμπντάλα Σάλεχ απέλυσε σήμερα σύσσωμη την κυβέρνηση της χώρας του, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο SABA, εν μέσω συνεχιζόμενων αντικυβερνητκών διαδηλώσεων.

Εν τω μεταξύ, ο Αλί Μοχσέν, ισχυρός στρατηγός και στενός συνεργάτης του προέδρου εξέφρασε τη στήριξή του στους διαδηλωτές που ζητούν την απομάκρυνχη του Σάλεχ, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικού του μηνύματος.

«Ανακοινώνουμε ότι υποστηρίζουμε και προστατεύουμε τους νέους που διαμαρτύρονται στην Πλατεία του Πανεπιστημίου της Σαναά», ανακοίνωσε ο στρατηγός, διοικητής της πρώτης μεραρχίας τεθωρακισμένων της Υεμένης.

Λίγη ώρα αργότερα, τεθωρακισμένα άρματα αναπτύχθηκαν στη Σαναά, και κυρίως γύρω από το προεδρικό μέγαρο, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες.

Ο πρόεδρος Σάλεχ ζήτησε από όλους τους υπουργούς και τον πρωθυπουργό να λειτουργήσουν προσωρινά ώς μεταβατική κυβέρνηση μέχρι νεωτέρας εντολής του.

Η ανακοίνωση ακολούθησε τη συγκέντρωση δεκάδων χιλιάδων πολιτών στις κηδείες διαδηλωτών που έχασαν τη ζωή τους κατά τη βίαιη καταστολή διαδήλωσης την Παρασκευή. Τουλάχιστον 45 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν αστυνομικοί με πολιτικά άνοιξαν πυρ εναντίον διαδηλωτών που ζητούσαν την παραίτηση του επί 32 χρόνια προέδρου της Υεμένης.

Τρεις υπουργοί και ο πρεσβευτής της χώρας στον ΟΗΕ είχαν νωρίτερα παραιτηθεί σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Tην παραίτησή τους ανακοίνωσαν σήμερα οι πρέσβεις της Υεμένης στη Συρία και τη Σαουδική Αραβία.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή