B.Πούτιν: 'Εκκληση για σταυροφορία το ψήφισμα του ΟΗΕ

Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2011 14:20
UPD:15:23

Με έκκληση για σταυροφορία παρομοίασε το ψήφισμα του ΟΗΕ για την ανάληψη στρατιωτικής δράσης στη Λιβύη ο Ρώσος πρωθυπουργός Βλαντιμίρ Πούτιν.

A- A A+

Με έκκληση για σταυροφορία παρομοίασε το ψήφισμα του ΟΗΕ για την ανάληψη στρατιωτικής δράσης στη Λιβύη ο Ρώσος πρωθυπουργός Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Το ψήφισμα είναι ελαττωματικό», όπως είπε. «Επιτρέπει τα πάντα. Μοιάζει με μεσαιωνικές εκκλήσεις για σταυροφορίες», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Καταδικάζοντας τη χρήση βίας κατά τρίτης χώρας, είπε ότι η ανάμειξη στις εσωτερικές υποθέσεις άλλων χωρών έχει γίνει μια ισχυρή τάση στην εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ και ότι τα γεγονότα στη Λιβύη δείχνουν ότι η Ρωσία πρέπει να ενισχύσει τις δικές της αμυντικές ικανότητες.

«Αυτό που με ανησυχεί είναι η ελαφρότητα με την οποία λαμβάνονται σήμερα οι αποφάσεις όσον αφορά τη χρήση βίας στις διεθνείς υποθέσεις», δήλωσε, προσθέτοντας ότι «αυτό γίνεται μια ισχυρή τάση και μια σταθερά στην (πολιτική) των ΗΠΑ».

«Όλο αυτό γίνεται με το πρόσχημα της υπεράσπισης του άμαχου πληθυσμού. Πού είναι η λογική; Πού είναι η συνείδηση; Σε αυτό δεν υπάρχει ούτε το ένα ούτε το άλλο», υπογράμμισε.

Ο Πούτιν σημείωσε εξάλλου ότι η Ρωσία θα διπλασιάσει από το 2013 την παραγωγή της σε συστήματα στρατηγικών πυραύλων.

«Από το 2013, η παραγωγή πυραυλικών συστημάτων πρακτικά θα διπλασιαστεί», δήλωσε ο Πούτιν.

«Συνολικά 1.300 τύποι εξοπλισμών και οπλισμών θα αγοραστούν. Το σχέδιο είναι να καταφέρουμε ώστε το 2020 τα στρατεύματα να διαθέτουν το 70% των σύγχρονων εξοπλισμών», κατέληξε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή