Θα λάβει υπόψη του τα ηχητικά ντοκουμέντα, λέει ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας

Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2011 19:39
A- A A+

Έτοιμος να χρησιμοποιήσει το ηχητικό υλικό των κασετών, που αποκαλύφθηκαν το τελευταίο διάστημα και ταράζουν το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας, εμφανίζεται ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας της ΕΠΟ, Ανδρέας Φάκος.

Ο κ. Φάκος σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ παραδέχθηκε πως ο νόμος προβλέπει κυρώσεις, αν καταγράφεται μια συνομιλία, χωρίς τη συναίνεση ενός εκ των συνομιλητών. Παρόλα αυτά, εξήγησε ότι η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία είναι πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου και όχι δημόσιο αρχή και επομένως δεν κωλύεται από το νόμο.

«Δεν θα σταθούμε στους τύπους, αλλά θα πάμε στην ουσία. Τι θα πούμε στον κόσμο; Ότι δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το υλικό των κασετών; Εδώ βοά ο τόπος και εμείς θα κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας;», σημείωσε.

«Ο νόμος απαγορεύει να καταγραφεί τηλεφωνική συνομιλία και υπάρχουν νομικές κυρώσεις, εκτός εάν συναινέσει ο συνομιλητής. Δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει το υλικό αυτό, ούτε το ποινικό, ούτε το πολιτικό δικαστήριο, ούτε καμία δημόσια αρχή. Όταν, όμως, προκύπτουν στοιχεία για πειθαρχική δίωξη είναι πιο ελαστικά τα πράγματα. Εγώ δεν έχω κώλυμα, αφού η ΕΠΟ δεν είναι δημόσια αρχή, αλλά νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου», πρόσθεσε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις