Ευρωλίγκα: Κόντρα στις προβλέψεις με Μπαρτσελόνα ο Παναθηναϊκός

Τρίτη, 22 Μαρτίου 2011 11:14
A- A A+

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται από την Μπαρτσελόνα, στην πρεμιέρα της προημιτελικής φάσης της Ευρωλίγκας (9.45μ.μ, ΕΤ-1), με τους «πράσινους» να ευελπιστούν ότι θα κάνουν το break στην σειρά, ώστε να καταφέρουν να βρεθούν στη Βαρκελώνη και τον Μάιο.

Οι «πράσινοι» καλούνται να φτάσουν σε μία -τουλάχιστον- νίκη επί των Καταλανών, στις δύο διαδοχικές «μάχες» που θα δώσουν στο «Palau Blaugrana», ώστε να έχουν ελπίδες πρόκρισης στο φετινό Final Four της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Ο τεχνικός των πρωταθλητών Ελλάδος, Ζέλικο Ομπράντοβιτς, που μπορεί πλέον να υπολογίζει και στις υπηρεσίες του Άλεκς Μάριτς, αναγνωρίζει την σαφή δυσκολία των αναμετρήσεων του «τριφυλλιού» στη Βαρκελώνη, ωστόσο, διαβεβαιώνει ότι οι παίκτες του θα παλέψουν από το πρώτο ως το τελευταίο δευτερόλεπτο...

Στον αντίποδα, οι «μπλαουγκράνα» φιλοδοξούν να εκμεταλλευτούν το πλεονέκτημα της έδρας, για να έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν τον δεύτερο συνεχόμενο τίτλο της Ευρωλίγκας τα τελευταία δύο χρόνια.

Ο προπονητής της πρωταθλήτριας Ευρώπης, Τσάβι Πασκουάλ, που θα έχει όλους τους παίκτες στην διάθεσή του, ξεκαθάρισε πως η ομάδα του θα προσεγγίσει το πρώτο ματς ως το... τελευταίο της σειράς.

Προϊστορία

Οι «πράσινοι» έχουν αρνητική προϊστορία επί ισπανικού εδάφους, καθώς μετρούν έξι ήττες και μόλις δύο νίκες σε οκτώ αγώνες.

Η τελευταία νίκη των πρωταθλητών Ελλάδος στη Βαρκελώνη σημειώθηκε τον Ιανουάριο του 2008, όταν το συγκρότημα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς επικράτησε των Καταλανών με 56-55.

Από τότε ο Παναθηναϊκός δεν έχει καταφέρει να κάμψει την αντίσταση των «μπλαουγκράνα», αφού μετρά τέσσερις διαδοχικές ήττες (δύο εκτός και δύο εντός έδρας).

Συνολικά οι δύο ομάδες κοντράρονται για 19η φορά, με την Μπαρτσελόνα να έχει την υπεροχή, αφού μετρά ένδεκα νίκες έναντι επτά του «τριφυλλιού».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις