Βολές Γ. Πεταλωτή κατά Αλ. Τσίπρα

Τρίτη, 22 Μαρτίου 2011 16:52
UPD:17:47

«Προτού στείλει τέτοιες επιστολές ας μας πει ρητά και κατηγορηματικά τι ακριβώς κάνει για να καταδικάσει συμπεριφορές τέτοιες, όχι μόνο προς τον κ. Πάγκαλο αλλά και προς τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς», δήλωσε ο κ. Πεταλωτής.

A- A A+

Σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφερόμενος στην επιστολή του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στον Πρωθυπουργό για τις δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλου κατά του ΣΥΡΙΖΑ http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1946330 .

«Προτού στείλει τέτοιες επιστολές ας μας πει ρητά και κατηγορηματικά τι ακριβώς κάνει για να καταδικάσει συμπεριφορές τέτοιες, όχι μόνο προς τον κ. Πάγκαλο αλλά και προς τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς», δήλωσε ο κ. Πεταλωτής και κάλεσε τον κ. Τσίπρα να δείξει την ευαισθησία του «πρώτα απ' όλα στα μέλη του κόμματος, ας τη δείξει πρώτα από όλα του σε αυτούς που οργανώνουν -και πολλοί από αυτούς είναι και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ».

Γ.Γ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ - Γ.Γ. ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Briefing Κυβερνητικού Εκπροσώπου Γ. Πεταλωτή

Briefing Κυβερνητικού Εκπροσώπου Γ. Πεταλωτή.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι «τέτοιου είδους προσπάθειες αμαυρώνουν ή προσπαθούν να αμαυρώσουν επισκέψεις -και είμαστε γνώστες της πραγματικότητας και γνωριζόμαστε όλοι στη μικρή Ελλάδα μας».

«Αλλά να καθιστά υπεύθυνο τον πρωθυπουργό όταν ο κ. Τσίπρας έχει δείξει τα τελευταία χρόνια ότι βρίσκεται πολύ μακριά από αυτό που ονομάζουμε 'δημοκρατική αριστερά', τότε παραβλέπει ένα πολύ μεγάλο μέρος και της ελληνικής πραγματικότητας και της ιστορίας της ελληνικής αριστεράς και της δημοκρατικής νομιμότητας που έχουμε υποχρέωση όλοι μας να περιφρουρούμε», πρόσθεσε ο κ. Πεταλωτής.

Συνεχίζοντας επισήμανε ότι το θέμα είναι πολιτικό και δεν έχει σχέση απλώς με δύο τρεις επισκέψεις του πρωθυπουργού ή των υπουργών, αλλά με το τι διαμορφώνουμε ως κλίμα στην κοινωνία και υπογράμμισε ότι «όποιος χρησιμοποιεί τέτοιες μεθοδεύσεις ή όποιος δεν καταδικάζει ξεκάθαρα τέτοιου είδους μεθοδεύσεις, τότε έχει και τις ευθύνες του».

Ερωτηθείς εάν υπάρχουν και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πίσω από κάποια επεισόδια, ανέφερε ότι «η Ελλάδα μας είναι μικρή, οι τοπικές κοινωνίες ειδικά στην Περιφέρεια είναι μικρές και γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά ποιος και πώς κινείται».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ακόμη ότι η κυβέρνηση έχει καλέσει και τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ να καταγγείλουν παρόμοια περιστατικά που πληγώνουν και την πολιτική ζωή «ώστε να αντιληφθούμε ότι τα κόμματα, τουλάχιστον τα κοινοβουλευτικά, παίρνουν ξεκάθαρες αποστάσεις από τέτοιου είδους πρακτικές και ενέργειες, ακόμη δεν τις έχουμε πάρει».

Ερωτηθείς εάν η ΝΔ σιωπηρά συναινεί σε τέτοια φαινόμενα για να αποκομίσει πολιτικά οφέλη, ο κ. Πεταλωτής δήλωσε ότι «πολιτικά οφέλη δεν αποκομίζει κανένας» και πως ο λαός έχει αποδείξει ότι είναι ωριμότατος, ότι διέπεται από άκρα σοβαρότητα ειδικά σε μια περίοδο έκτακτων συνθηκών, «άρα όποιος νομίζει ότι έχει πρόσκαιρα οφέλη τότε βρίσκεται στον κόσμο των ψευδαισθήσεων».

Απαντώντας σε ερώτηση για το εάν η κυβέρνηση εκτιμά ότι υπάρχει οργανωμένο σχέδιο σε εξέλιξη, ο κ. Πεταλωτής ανέφερε ότι «σαφώς και δεν υπάρχει τέτοια εκτίμηση, αλλά μια νοοτροπία που καλλιεργείται αποτελεί βλάβη για τη χώρα και την κοινωνία».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή