ΥΠΑΑΤ: Συνεχείς έλεγχοι σε εισαγόμενα προϊόντα από την Ιαπωνία

Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2011 14:31

Συνεχίζονται οι έλεγχοι του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης σε εισαγόμενα τρόφιμα και ζωοτροφές με αφορμή τα κρούσματα μολυσμένων με ραδιενέργεια προϊόιντων στην Ιαπωνία.

A- A A+

Συνεχίζονται οι έλεγχοι του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης σε εισαγόμενα τρόφιμα και ζωοτροφές σχετικά με την μόλυνση από ραδιενέργεια στην Ιαπωνία.

Σύμφωνα με το υπουργείο, οι αρμόδιες αρχές ελέγχουν κάθε εισαγόμενο φορτίο προέλευσης Ιαπωνίας, ενώ όπως διαβεβαιώνει, δεν συντρέχουν λόγοι ανησυχίας, καθώς από τους μέχρι σήμερα οι διενεργούμενους ελέγχους δεν έχουν διαπιστωθεί εισαγωγές τέτοιων προϊόντων.

Παράλληλα, οι υπηρεσίες του υπουργείου είναι σε επαφή με τις τελωνειακές αρχές, προκειμένου να αποκλειστεί κάθε περίπτωση ελεύθερης κυκλοφορίας των εν λόγω προϊόντων στην ελληνική αγορά.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Σκανδαλίδης έχει παρέμβει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ώστε στα μέτρα που θα ληφθούν σε κοινοτικό επίπεδο να περιληφθούν οι καθολικοί έλεγχοι των φορτίων προέλευσης Ιαπωνίας σε όλα τα κράτη -μέλη, προκειμένου να διασφαλίζονται οι έλληνες καταναλωτές και από εισαγωγές προϊόντων προέλευσης Ιαπωνίας που πραγματοποιούνται μέσω άλλων κρατών-μελών της Ε.Ε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή