Συγκρούσεις στις διαδηλώσεις στις Βρυξέλλες

Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2011 14:48
UPD:15:03

Συγκρούσεις σημειώθηκαν μεταξύ διαδηλωτών και ανδρών των δυνάμεων ασφαλείας στις Βρυξέλλες εν όψει της έναρξης της συνόδου κορυφής της ΕΕ, με την αστυνομία να χρησιμοποιεί υδραντλίες για να απωθήσει ομάδα διαδηλωτών.

A- A A+

Συγκρούσεις σημειώθηκαν μεταξύ διαδηλωτών και ανδρών των δυνάμεων ασφαλείας στις Βρυξέλλες εν όψει της έναρξης της συνόδου κορυφής της ΕΕ, με την αστυνομία να χρησιμοποιεί υδραντλίες για να απωθήσει ομάδα διαδηλωτών, όπως δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Περίπου 30 διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν για την ανατιμετώπιση της κρίσης από την ΕΕ επιχείρησαν να σπάσουν τον κλοιό της αστυνομίας και έριξαν πέτρες στους αστυνομικούς, που απάντησαν με τη χρήση υδραντλίας.

Η βελγική αστυνομία εκτιμά ότι περίπου 12.000 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν κοντά σε κτήρια της ΕΕ όπο αργότερα σήμερα θα προσέλθουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες για την εαρινή τους σύνοδο. Οι διοργανωτές τοποθέτησαν τον αριθμό των συμμετεχόντων σε 20.000.

Οι διαδηλωτές, οι οποίοι συμμετείχαν απαντώντας στο κάλεσμα κυρίως βελγικών συνδικάτων, διαμαρτύρονται για πολλά από τα μέτρα που συμφώνησαν νωρίτερα αυτό το μήνα οι ηγέτες της ευρωζώνης, συμπεριλαμβανομένων της αύξησης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και την ενίσχυση της ευελιξίας της αγοράς εργασίας.

«Στο πεδίο των συντάξεων, της κοινωνικής ασφάλισης και της ευελιξίας της εργασίας, αυτά που έχουν τεθεί στο τραπέζι είναι απαράδεκτα», όπως δήλωσε η Μίριαμ Ντελμέ, αντιπρόεδρος του συνδικάτου BBTK.

«Όχι στα αυστηρά μέτρα λιτότητας», «Όχι στο Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας», «Ναι στο Σύμφωνο Αλληλεγγύης», «Ρύθμιση των χρηματοπιστωτικών αγορών», ήταν μερικά από τα συνθήματα στα πανό που ήταν αναρτημένα στην πλατεία Σουμάν, έξω από το κτήριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή