Εκλογές το φθινόπωρο προβλέπει ο Γ. Καρατζαφέρης

Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2011 15:06

Ανεπαρκή χαρακτήρισε την κυβέρνηση ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρης, ενώ εκτίμησε ότι ο κ. Παπανδρέου θα προχωρήσει μέσα στη χρονιά και πιθανότατα το φθινόπωρο σε εκλογές.

A- A A+

Ανεπαρκή χαρακτήρισε την κυβέρνηση ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρης, ενώ εκτίμησε ότι ο κ. Παπανδρέου θα προχωρήσει μέσα στη χρονιά και πιθανότατα το φθινόπωρο σε εκλογές.

«Δεν αντέχει (ο Πρωθυπουργός). Με αυτό το πράγμα δεν μπορεί να προχωρήσει. Το ξέρει. Ο άνθρωπος έχει μία ανεπάρκεια στελεχών», ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Real Fm.

«Εχω σκοπό να ρίξω το ΠΑΣΟΚ. Το έκανα το 1989,..., θα το ξανακάνω και τώρα», τόνισε, καθώς όπως είπε, ήδη έδωσε στην κυβέρνηση μια ευκαιρία με το μνημόνιο να βοηθήσει τη χώρα. Ωστόσο, εξήγησε, διαπίστωσε ότι είναι «απονευρωμένη και άχρηστη» και για το λόγο αυτό θα την πολεμήσει για να τη ρίξει.

Από τα πυρά του προέδρου του ΛΑΟΣ δεν ξέφυγε και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, στον οποίο ο κ. Καρατζαφέρης καταλόγισε ότι δεν μπόρεσε να μαζέψει την παράταξή του.

«Ο άνθρωπος δεν έχει αντανακλαστικά. Τώρα, μετά τη φθορά 18 μηνών που ο κόσμος είδε, διαπίστωσε, ζύγισε και μέτρησε ότι δεν μετράει, έχει προβλήματα. Δεν μπορεί να το φέρει σε ευθεία το καράβι», παρατήρησε.

Εξέφρασε επίσης την ελπίδα ο κ. Σαμαράς να έχει καλύτερη στη ΝΔ από ό,τι με την Πολιτική Άνοιξη, αν και όπως είπε χαρακτηριστικά, «αν κάποιος δεν μπορεί να οδηγήσει ένα Lada, δεν μπορεί να οδηγήσει μία Mercedes 500».

Ερωτηθείς σχετικά με τα σενάρια συνεργασία με τη ΝΔ, αρκέστηκε να πει ότι ο ίδιος είναι ανοιχτός στο διάλογο. «Αν φύγει από αυτά τα φοβικά σύνδρομα ο κ. Σαμαράς, ξέρει το τηλέφωνό μου, ξέρει τη διεύθυνσή μου», ανέφερε με νόημα.

Οσον αφορά στην Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, ο κ. Καρατζαφέρης εμφανίστηκε επιφυλακτικός. Αυτό που πάμε να πάρουμε, τόνισε, είναι ένας νέος βατήρας για να πούμε «άντε, ξαναξεκινάμε από την αρχή». Εξέφρασε όμως την πεποίθηση ότι η κυβέρνηση, «η οποία δεν μπόρεσε να διαχειριστεί κατά κανένα τρόπο τα κεφάλαια που προέκυψαν από το μνημόνιο», δεν πρόκειται να κερδίσει κι αυτή την ευκαιρία.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή