Παναθηναϊκός: Συγκεντρωμένοι για τα παιχνίδια στην Αθήνα

Παρασκευή, 25 Μαρτίου 2011 08:45
A- A A+

Κλίμα εφορίας επικρατούσε στα αποδυτήρια του Παναθηναϊκού μετά τη μεγάλη νίκη της ομάδας μέσα στο Παλάου Μπλαουγκράνα επί της Μπαρτσελόνα με 71-75.

Η ισοφάριση της σειράς σε 1-1 απέδειξε πως η εμφάνιση των παικτών του Ζέλικο Ομπράντοβιτς της περασμένης Τρίτης, όχι μόνο τυχαία δεν ήταν, αλλά έχει και συνέχεια. Ο Σέρβος τεχνικός, αν και παραδέχθηκε πως στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα του υστέρησε σημαντικά, εξήγησε πως στην τρίτη και την τέταρτη περίοδο βελτίωσε τρομερά την άμυνά της και έτσι έφτασε στη νίκη.

Η ισοφάριση της σειράς σε 1-1 απέδειξε πως η εμφάνιση των παικτών του Ζέλικο Ομπράντοβιτς της περασμένης Τρίτης, όχι μόνο τυχαία δεν ήταν, αλλά έχει και συνέχεια.

«Ξεκινήσαμε άσχημα το παιχνίδι. Είχαμε πει ότι πρέπει να έχουμε συγκέντρωση. Φάγαμε εύκολους πόντους στην αρχή. Ήταν αναγκαίο να αντιδράσουμε. Παίξαμε καταπληκτική άμυνα και αξίζαμε τη νίκη», σημείωσε.

Παρόλα αυτά, προσπάθησε να κρατήσει χαμηλά τους τόνους, αφού γνωρίζει καλύτερα από κάθε άλλον, πως η σωστή διαχείριση τον παιχνιδιών είναι αυτή που δίνει μεγάλες προκρίσεις και τίτλους.

«Τώρα είμαστε στο 1-1. Θα συγκρίνω τη σειρά με την περσινή κατάσταση της Μπαρτσελόνα που έκανε το ίδιο με τη Ρεάλ όταν ήταν 1-1 και νίκησε δύο φορές μέσα στη Μαδρίτη. Τώρα στα δύο ματς του ΟΑΚΑ θα πρέπει να παίξουμε το καλύτερο μπάσκετ. Θα είναι λάθος αν στο ΟΑΚΑ πιστέψουμε ότι έχουμε πλεονέκτημα. Αλλά είναι καλό ότι θα έχουμε δύο ματς μέσα στην έδρα μας με τον κόσμο στο πλευρό μας».

Στο ίδιο μήκος κύματος με τον προπονητή του κινήθηκε και ο Μάικλ Μπατίστ.

«Η ιστορία και η φανέλα του Παναθηναϊκού μας γεμίζει με υπερηφάνεια. Αρχίσαμε νευρικά πιέσαμε τους εαυτούς μας. Στα αποδυτήρια ο κόουτς μας κάλμαρε. Είπαμε ότι πρέπει να τους σταματήσουμε στην άμυνα και να πάμε καλά στην επίθεση», τόνισε αρχικά, προσθέτοντας.

«Αυτό το ματς δε θα κρίνει τη σειρά. Την Τρίτη θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι. Αν περιμένουμε ότι θα έρθουν αγχωμένοι θα μας περιμένει μεγάλη έκπληξη. Πρέπει να μπλοκάρουμε τα έξω πράγματα. Να πάμε ένα ματς τη φορά. Είναι σημαντικό ότι τώρα παίζουμε στην έδρα μας, θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι για να την αξιοποιήσουμε».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις